Egereši: Što pre Zakon o finansiranju Vojvodine

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da bi pokrajinski parlament do kraja ovog mandata, odnosno do novih izbora, trebalo da predloži Zakon o finansiranju Vojvodine i dostavi ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši izjavio je danas da bi pokrajinski parlament do kraja ovog mandata, odnosno do novih izbora, trebalo da predloži Zakon o finansiranju Vojvodine i dostavi ga Narodnoj skupštini na usvajanje.

Egereši je pozvao Vladu Vojvodine, pokrajinske poslanike, predstavnike političkih partija i zainteresovane pojedince da u što kraćem roku izrade taj predlog i da ga pokrajinska skupština, kao ovlašćeni predlagač, dostavi republičkoj.

On je objasnio da su interesi Vojvodine pre svega u ostvarivanju Ustavom i zakonima zagarantovanih prava koja se, kako je ocenio, često ne poštuju, pa su zato legitimni predstavnici pokrajine dužni da ih građanima obezbede. Naveo je da Vojvodina i njeni građani više nemaju vremena za čekanje, jer "ako budemo čekali dočekaćemo samo to da nam od Vojvodine ostanu samo sećanja, da se njena posebnost zatre, a neophodna široka autonomija pretvori u duboko siromaštvo".

  • 29.12.2011 12:03
    Potpuno je nebitno koje si nacionalnosti i ne zanimaju me porivi iz kojih si počitnio prestup.
  • 29.12.2011 11:32
    @anonimus
    ajd sada reci koga ja vredjah sa komentarom, bas nikoga, a napisah da nisam Madjar da mi ne odgovore zato sto si ti isto sto i on...
    ja jesam sto i gospodin Egeresi nacionalna manjina ali drugoga naroda,
    a u Vojvodini ima dosta nacija i raznoga naroda pa sada pogodi koji sam ja od toga naroda tj NACIONALNA MANJINA
  • 29.12.2011 10:18
    @Anonimus
    Možda onima koji ti kliknu na crveno ipak smeta to što kršiš ustav i zakone ove zemlje i činiš krivično delo vređanja po verskoj osnovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti