Sutra podela besplatnih sadnica četinara

Zeleni Srbije - Pokret za Novi Sad sutra će, kod katedrale, organizovati podelu besplatnih sadnica četinara u okviru akcije "Nova godina bez posečenih jelki".

Zeleni Srbije - Pokret za Novi Sad sutra će, kod katedrale, organizovati podelu besplatnih sadnica četinara u okviru akcije "Nova godina bez posečenih jelki".

Aktivisti ove organizacije apeluju na Novosađane da za predstojeće praznike ne kupuju sečene, već isključivo jelke s busenom i zaustave svojevrstan "ekocid" koji se u Srbiji dešava svakog decembra. Prema raspoloživim podacima, pred novogodišnje i božićne praznike poseče se oko dva miliona stabala mladih četinara starosti od dve do pet godina, prvenstveno smrče i jele. Svakom tom stablu potrebno je 10 godina da dostigne visinu od dva metra.

Podela besplatnih sadnica četinara je na početku Zmaj Jovine ulice u 15h.

  • Jelka bez busena

    31.12.2011 11:03
    Profesionalnost fali
    Kao i svake godine se propagira prodaja jelka sa busenom, koja je isto tako nerazumna kao i divlja seca.
    Vrlo je tesko presaditi jelke koje moraju da pretrpe ogromne razlike u temperaturi i onda se presade u zimnim uslovima. Uz to im klima Panonije i ne odgovara.
    Vazno je profesionalizovati prodaju i gajenje jelki za Bozic. Znaci da se sade jelke koje ce se kasnije koristiti za Bozic. Onda i ne treba da budu sa busenom. Tako se radi u u ostalim zemljama Evrope.
  • razmišljam

    30.12.2011 08:41
    A šta je sa stotinama posečenih hrastova i cerova koji se spale kao badnjak? Uvek su jelke na meti. Ako ćemo biti ekolozi, da budemo do kraja.
  • Nenad

    29.12.2011 16:46
    Bravo
    Pozdravljam, svaku aktivnost koja ima za cilj zeleniju Srbiju. Ne mogu da verujem kakvim komentarima se truje, alo ljudi ova akcija je za spas drveca,sta tu ima lose?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti