Meštani Kisača konačno dobili pomoć

Sedam porodica iz Kisača, čije su kuće najviše oštećene od podzemnih i atmosferskih voda, dobile su danas građevinski materijal u vrednosti od 3,7 miliona dinara.
Sedam porodica iz Kisača, čije su kuće najviše oštećene od podzemnih i atmosferskih voda, dobile su danas građevinski materijal u vrednosti od 3,7 miliona dinara.

Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić, rekao je da će sanacija objekata početi na proleće. "Meštani Kisača već decenijama imaju problem sa podzemnim vodama. Za dvanaest godina voda je četiri puta oštetila njihove kuće i dovela ih u neuslovno stanje. Pre godinu dana smo počeli razgovore kako da rešimo ovaj problem, ndaležne inspekcije su izašle na teren i popisale sedam kuća koje su najugroženije. Sa građanima je dogovoreno šta im je potrebno od građevinskog materijala za sanaciju, što je i obezbeđeno"m rekao je Pavličić

Podsećamo: Stanovnici Kisača su se mesecima obraćali različitim institucijama vlasti kako bi im se pomoglo da srede kuće koje su uglavnom od naboja, bez hidroizolacije. Ranije je rečeno da bi izgradnja kanalizacije u Kisaču trebalo da počne naredne godine, a da će se u ovoj pripremiti projektno-tehnička dokumentacija.

  • Kisacanin

    30.12.2011 19:54
    Kako nam sve rade pred izbore... a pre toga nista pre ce slovake iz sela da oteraju demokrate nego radikali...
  • Hm

    30.12.2011 15:05
    Podzemnih voda ima svuda u V
    "decenijama imaju problem" - zvuči kao da novopridošli nisu znali za šta služe kanali ispred kuća. Pitam se ko to NE kotroliše i NE kažnjava potrpavanje odlivnih kanala. Od tih kazni bi bilo i za renoviranje.
  • Naprednjak

    29.12.2011 21:55
    A sta posle?
    Izbori ce doci i proci. Otvoreno je pitanje koliko im je od tog birackog tela ostalo lojalno.
    Bez obzira na sve to ovde je velika dilema sta je vaznije: spreciti ili leciti?!
    Ovih sedam porodica je dobilo pomoc. Neka komentarise kako ko hoce i kako mu odgovara.
    Za drugih sedam koji vec na prolece mogu doci u ovakvu situaciju osnovno pitanje je kada ce sanirati uzroke zbog kojih su ovih sedam porodica dospeli u takvu situaciju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti