Bez Nove godine u kasarni "Arčibald Rajs"

U bivšoj kasarni "Arčibald Rajs", koju su krajem decembra zauzeli nevladini aktivisti, neće biti organizovan doček Nove godine.

U bivšoj kasarni "Arčibald Rajs", koju su krajem decembra zauzeli nevladini aktivisti, neće biti organizovan doček Nove godine.

Aktivista Dejan Šolajić rekao je da je ta odluka doneta na zajedničkom sastanku svih koji učestvuju u radu ovog neformalnog Društvenog centra, jer prema njegovim rečima, on treba da služi za "stvaranje kulturnog programa, a ne za žurke".

Danas će na programu u kasarni biti radionice i prednovogodišnje druženje u dvorištu objekta, a programi se završavaju u 20 sati kada će kapije biti zatvorene.


Oko 40 nevladinih organizacija i pojedinaca ušli su 22. decembra u kasarnu "Arčibald Rajs", čiji je raniji naziv bio "Maršal Tito", koja je pet godina bila prazna. Zatražili su od gradskih vlasti da kasarna postane gradsko vlasništvo i bude data nevladinim organizacijama na korišćenje, a ne da bude prodata u komercijalne svrhe.

  • Oficir

    05.01.2012 13:44
    explodiraće sa pivom u ruci ;)
    U vojnim objektima ima municije,baruta, dinamita... a to što dečurlija ne zna, videće kada sledeći put budu zapalili vatru na pogrešnom mestu pa kad sevne explozija, ima da ih raznese na komade sa pivom u ruci ;)
  • nik

    04.01.2012 01:52
    @Anonimus
    ati si predstavnik naroda pa ces ti da odlucujes kome to pripada, a kome ne, deda tebi ostavio taj objekat mozda? e pa znas sta, imam i ja dedu
  • 03.01.2012 11:27
    Kad pročitam ove komentare, shvatim da je ovaj grad još i dobar - ko sve živi u njemu. Gomila malograđanskih hejtera, mrtvo more! Naročito sam se nasmejala na komentar Lale Dokonog. Lalo, pročitaj neku Sterijinu ili Nušićevu komediju, pronaći ćeš se sigurno u nekom od likova sa početka prošlog veka. Nadam se da će ovi mladi ljudi uspeti u zamisli da pretvore kasarnu u koristan objekat. Vojska da izađe sa papirima kako je ovaj objekat postao njeno vlasništvo - da li su sami investirali u izgradnju i koliko para, i odakle im novac? Samo tako možeš biti vlasnik nečega - ako si ga napravio svojim novcima. A novce je uložio narod za vreme YU. Nije vojska kasarne gradila svojim novcima, bili su nam dosta na grbači. Kasarne, vojni stanovi, beneficirani radni staž - za ništa! Podržavam svaki vid otpora prema ovoj državi, samo napred, biće još novih godina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti