Ekološki front o crkvi kod Štranda: 'Oće moći u kupaćem?

Ekološki front Novi Sad reagovao je na plan da se pored Štranda gradi crkva.
Ekološki front o crkvi kod Štranda: 'Oće moći u kupaćem?
Foto: 021.rs
Ova odluka naći će se pred odbornicima Skupštine grada na sledećoj sednici, a plan obuhvata deo od nasipa, uz glavni pristup Štrandu, do preseka sa Fruškogorskom ulicom.
 
Uz glavno novosadsko kupalište, pored parkinga, urbanisti planiraju da grade verski objekat, a oko njega bi trebalo da bude zelena površina.

Ekološki front Novi Sad je još u novembru postavio pitanje da li Liman dobija crkvu, navodeći da se čeka Skupština grada kako bi se "ozvaničila i najnovija izgradnja u novosadskom priobalju", poručujući i kako direktoru "Urbanizma" Dušanu Miladinoviću ponestaje podrške među zaposlenika, posebno među planerima za Liman.

"Pred novosadske odbornike, pre lokalnih izbora, naći će se predlog odluke o izradi PGR-a za ovo područje. Kako kažu, 'cilj izrade plana je povećanje broja verskih objekata na teritoriji Novog Sada i zelenih površina u svrhu stvaranja što većeg broja zelenih oaza'. Da li su urbanisti pri sebi? Da li mogu da objasne kako izgradnja objekta povećava zelene površine? Da li će Miladinović i za ovaj plan da bude odgovoran?", navodi se u objavi Ekološkog fronta koju su naslovili sa "Oće moći u kupaćem?"

Dodajmo i da je Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove donela je, po mišljenju Uprave za zaštitu životne sredine, rešenje po kom se studija procene uticaja na životnu sredinu ocenjuje kao nepotrebna. 

  • Bojan

    29.02.2024 23:37
    @Bane

    Ne razumeš ti u potpunosti o čemu se ovde radi. Vlast čak ni crkvi koja je je povlašćena u vraćanju imovine neće da vrati sve šta im pripada, pa prebijaju dugove uvaljujući im ovakve parcele po gradskim kvartovima da grade crkve gde im mesto nije. To su probali u Stepinom naselju pa je izbio skandal kad su ih građani oterali, a oteraćemo ih i odavde.
  • Bane

    29.02.2024 07:32
    Popovi imaju dovoljno
    Nama trebaju parkovi i parkinzi. Ti popovi svi redom voze besna kola , drzava im vratila zemlje i zemlje , objekte. Neka na toj zemlji zidaju , za svoje pare , sta god hoce.
  • lala

    28.02.2024 20:37
    Gradimo skole,bolnice,vrtice, objekte kulture,a ne crkve i dzamije.Pa zar ovakvu lokaciju treba dati nekom ko zaglupljuje narod kojekavim besmislenim dogmama.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".