Funkcioneri neće da jedu u "radničkim menzama"

Iako u restoranima pokrajinske i gradske skupštine može i više nego dobro da se jede za samo 200 dinara, većina funkcionera izbegava tamo da ručava.

Iako u restoranima pokrajinske i gradske skupštine može i više nego dobro da se jede za samo 200 dinara, većina funkcionera izbegava tamo da ručava.

Dok jedni tvrde da su im miliji restorani u gradu, drugi elitistički kažu da je to mesto za radnike i administraciju, a ne za odbornike i poslanike. Pokrajinski poslanik Aleksandar Grmuša priznaje da retko koristi usluge restorana, jer je u pitanju, kako kaže, "klasični radnički restoran".

Njegov kolega Aleksandar Radonjić kaže da u pokrajinski restoran ulazi retko, samo ukoliko sednice traju do kasno uveče.

Palačinke za 17 dinara

U pokrajinskom restoranu kajgana košta 31 dinar, gulaš staje 111, dok je pastrmka, na primer, 190 dinara. Cena salate ne prelazi 40 dinara po porciji, dok je pomfrit 25 dinara. U menzi gradske skupštine je još jeftinije, mada je evidentno slabiji izbor - burek sa sirom staje 44 dinara, dok su palačinke od 17 do 21 dinar.

Prema rečima pomoćnika direktora pokrajinske Uprave za zajedničke poslove Đorđa Jovića, cene moraju da budu tako niske jer ovi restorani po zakonu ne smeju da ubiraju profit, već rade samo za troškove namirnica i osnovne troškove rada.

  • dragan

    01.02.2012 19:45
    gospoda
    pa neće valjda gospoda da se hrane sa običnim smrtnicima.bože sačuvaj.
  • dada

    01.02.2012 18:33
    Na bunjištu iza štale, nikle tikve...
    Koristim priliku da cenjenim i uvaženim veličinama predložim da, za početak, pročitaju prigodno delo Jovana Sterije Popovića, te da tom prilikom posvete posebnu pažnju glavnom nobles liku – Fema.
  • UN

    01.02.2012 12:27
    pogresan meni
    Pa kad bi im pripremali kacamak, kajmak, duvan cvarke, vareniku onda bi jeli, ili janjetinu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti