Odbijena građevinska dozvola za parterno uređenje kod Banovine

Uprava za urbanizam odbila je zahtev Uprave za građevinsko zemljište za izdavanje građevinske dozvole za parterno uređenje iznad podzemne garaže kod Banovine.
Odbijena građevinska dozvola za parterno uređenje kod Banovine
Foto: 021.rs
Kako se navodi, UGZI nije dostavio dokaz o zaključenom ugovoru s EPS-om u vezi sa izgradnjom nedostajuće elektroenergetske infrastrukture, a drugi razlog je taj što grafička dokumentacija nije potpisana elektronskim sertifikovanim potpisom.
 
UGZI sada može da pošalje dopunu dokumentacije, pri čemu u roku od 30 dana to rade bez obaveze da ponovo plate propisane administrativne takse.
S obzirom na to da je reč o formalnim nedostacima, za očekivati je da novi zahtev za građevinsku dozvolu bude ubrzo podnet.
 
Podsetimo, krajem februara, nakon što je prethodno već završen izbor izvođača radova, uložena žalba i dalji postupak na parternom uređenju je zaustavljen. UGZI nije naveo ko je prigovarač, ali kako su bile dve ponude, jasno je da se žalila grupa firmi čija ponuda nije odobrena. Kako Komisiji za zaštitu prava ponuđača u Beogradu treba i po nekoliko meseci da odluči, a i rok za izvođenje radova je devet meseci, skoro pa je jasno da će garaža proraditi pre parternog uređenja.
Prema odluci, posao je dodeljen grupi firmi koju predvodi "Suuniko Solutions" iz Veternika, koji su konkurisali zajedno sa nizom novosadskih preduzeća. Oni su ponudili da, po ceni od 244,6 miliona dinara, urede prostor iznad podzemne garaže u roku od devet meseci.
 
Drugu grupu ponuđača predvodilo je preduzeće "PZP Valjevo", a tu su još bile firme iz Novog Beograda, Šapca i Bajine Bašte. Oni su ponudili jeftiniji iznos, 209,9 miliona, uz rok od devet meseci za završetak radova. Ova ponuda je odbijena zbog nepostojanja licence i potvrde od proizvođača za instalaciju sistema video nadzora, kao i neusklađenosti u obrascu oko dela radova koje će uraditi jedan od učesnika na vodovodnoj mreži.
 
Parterno uređenje prostora od oko 10.500 kvadratnih metara na uglu Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića predviđa hortikulturno uređenje, kao i postavljanje novog urbanog mobilijara, česmi, klupa, korpi za otpatke, javnog i dekorativnog osvetljenja, parkirališta za bicikl, mermerne česme, zaštitnih stubića, taktilnih staza, zalivnog sistema. Takođe, urediće se kolski ulaz za pešake, sa čeličnim limom i staklenim panelima.
  • Pera

    06.03.2024 18:40
    Nastavak skrnavljenja Banovine....
  • Tamara

    06.03.2024 18:36
    Cirkus
    U najavi!
  • Liman

    06.03.2024 16:24
    Ruglo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".