Član Saveta MZ Liman: Pozivam predstavnike Eparhije da dođu na zbor - Liman je ujedinjen u ljubavi

Član Saveta MZ Liman Vladimir Ilić pozvao je predstavnike Eparhije bačke da im se pridruže na zboru u nedelju, 10. marta, i da se uvere "koliko je Liman ujedinjen u ljubavi".
Član Saveta MZ Liman: Pozivam predstavnike Eparhije da dođu na zbor - Liman je ujedinjen u ljubavi
Foto: 021.rs
On je za Autonomiju rekao da Eparhija plasira "maliciozni i loš spin da su građani Limana podeljeni po verskom pitanju i da zbog toga navodno 'pribegavaju nasilju' i da su, uz sve to, još i 'kukavice koje beže sa lica mesta'".
 
"Limanci nikada neće pobeći ni od koga i ni od čega, oni samo hoće da zadrže to parče zelene površine koje neko hoće da prisvoji. Limanci ne beže", kaže Ilić, optužujući da Srpska pravoslavna crkva pokušava da podeli stanovnike Limana po verskoj osnovi.
On je osudio navodni napad na sveštenika SPC-a u Novom Sadu i dodao da je svako fizičko nasilje "apsolutno neprihvatljivo". Izrazio je nadu da će policija brzo rasvetliti ovaj slučaj.
 
"Nažalost, saopštenje Eparhije Bačke ne sadrži uopšte informacije da li je sveštenik B. M. dobro i da li je zbrinut. Ono što to saopštenje sadrži je pokušaj da se veštački nametne podela među građanima. Onaj koji stoji iza saopštenja je očigledno izdao svoju veru i svoje vernike sa Limana radi ličnog koristoljublja. Našoj veri ne treba ničija livada", poručio je Ilić.

On je pozvao predstavnike Eparhija bačka da se lično uvere "koliko je Liman ujedinjen u ljubavi" tako što mogu doći kao gosti na Zbor građana u nedelju, 10. marta u 11 sati ispred prostorija Mesne zajednice.

  • Liman 3

    11.03.2024 12:16
    Postoji crkva na Limanu
    Mnogi od vas koji ovde ostrašćeno komentarišu verovatno nemaju saznanje da na Limanu odavno postoji crkva.
    To je prelepa crkva Svetog Stefana koja se nalazi u ulici 1300 kaplara br. 11. Jako lepo očuvana, freskama oslikana, uz prateće spomenike i sa uređenim zelenilom oko same crkve i šire. Pogledajte sami kako lepo izgleda na Google Maps: 6RMH+RJ Novi Sad

    Dakle, svi ovde treba da se složimo da se ova crkva očuva kao verski objekat, ali i kao kulturni biser Novog Sada. Sada molim sve ostrašćene da razmisle šta će biti sa ovom lepom crkvom u budućnosti i da li će stati u njenu odbranu u slučaju, ne daj bože, nasilne urbanizacije.
    Molim sve političare, vernike, sveštenike i ostale građane da se ovde izjasne o ovoj crkvi na Limanu.
  • Nemanja

    08.03.2024 08:49
    @Liman 1

    Ti možda nas ne znaš ali mi svi dobro znamo pijance iz Tašte, propalitete iz Skudeta i klošare sa klupica u Bronksu koji čitav život izbegavaju projektile da komšijskih terasa jer nisu sposobni da se ne ponašaju kao životinje. Obavezno se okupaj pre nego što pođeš do Skudeta da uplatiš tiket i ne fantaziraj da te je iko išta pitao.
  • Bolek

    08.03.2024 08:43
    @The State of Liman

    Ljudi se i po pitanju politike i crkve i Prajda dele na normalne i na zatucani ološ, jasno je na kojoj si ti strani. Paljba litijaš.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti