Sporovi protiv Grada teški 3,4 milijarde dinara

Protiv grada Novog Sada vodi se ukupno 360 sporova teških 3,4 milijarde dinara, kao i jedan spor vrednosti oko 317.000 kuvajtskih dinara.
Protiv grada Novog Sada vodi se ukupno 360 sporova teških 3,4 milijarde dinara, kao i jedan spor vrednosti oko 317.000 kuvajtskih dinara.

U 108 predmetu tužen je isključivo Grad, dok se preostale tužbe uglavnom odnose na solidarne tužbe protiv javnih preduzeća. Najviše predmeta vodi se protiv "Čistoće", njih 173, a cifra koju građani potražuju je blizu 60 miliona dinara.

Najviše para potražuje se od Zavoda za izgradnju grada, kom od 330 sporova preti materijalna šteta od 1,3 milijarde dinara, a za većinu sporova je uključen i Grad kao solidarni dužnik.

Kako piše Dnevnik, novosadska preduzeća ne prate status ovih sporova prilikom određivanja budžeta, zbog čega je Državna revizorska institucija preporučila da Gradsko javno pravobranilaštvo prati tok tužbi radi blagovremenog isplaćivanja eventualnih naknada.

  • Ljuska bez kikirikija

    06.01.2012 10:47
    Bravo zuti! Cestitke na strucnosti pravicnosti i postenju

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti