120.000 evra za četiri radnika Stambene agencije

Na četiri radnika Stambene agencije grada u ovoj godini biće potrošeno oko 120.000 evra.
Na četiri radnika Stambene agencije grada u ovoj godini biće potrošeno oko 120.000 evra.

Novac će otići na njihove plate, obuku, službena putovanja i druge troškove, a sve što ove četiri osobe treba da rade je da sede u kancelariji i čekaju da lokalna vlast postigne dogovor i nađe lokaciju za izgradnju zgrade sa stanovima za socijalno stanovanje, piše "Blic". Prosečna plata u Agenciji je oko 90.000 dinara, pri čemu su zapsolenima plaćeni svi ostali troškovi, a predviđena je i isplata otpremnina ili pomoć zaposlenima.

Agencija će izdvojiti i oko 800.000 dinara za održavanje zgrade i opremu, plus troškove za komunalije, što je nelogično jer se Agencija nalazi u Radničkoj 2, zajedno sa drugim gradskim službama.

Stambena agencija je formirana pre godinu umesto nekadašnjeg Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, ali javnosti nikad nije objašnjena njena uloga. Nepoznato je sa kolikim fondom stanova upravlja Agencija, dok se njeni troškovi mogu videti u zvaničnim dokumentima koji idu pred Skupštinu. Tako u narednoj godini Agencija očekuje prihod od 30 miliona dinara od izdavanja i prodaje stanova. Od toga će samo 18 miliona dinara ići u izgradnu stanova, i to pod uslovom da Grad nađe lokaciju i počne zidanje.

  • Ja

    18.01.2012 16:36
    o tome se radi, Nešo
    da tvoje mesečne uplate stižu na račun Stambene agencije i troše se na njihove plate, otpremnine,regrese, tople obroke,stručna usavršavanja, putovanja.... Ne sede oni
    skrštenih ruku dok čekaju, već broje i troše
    i tvoje i naše pare!!!
  • neša

    16.01.2012 14:41
    užasnut
    Ja i moja porodica smo 2005 godine "dobili stan" na konkursu koji je raspisao tadašnji fond i supruga je na nas četvoro posle 19 godina podstanarstva dobila stan.Našoj radosti nije bilo kraja.Prihvatili smo sve uslove pa i 20% učešća sa PDV oko 7.000e.Ja sam podigao kredit i nije bilo dovoljno pa smo i pozajmili,sve u svemu teško smo se ugovnali,ali šta je tu je daj šta daš jer nam vać bilo dosta potucanja po tuđim kućama.Borili smo se i plaćali dok nije došla 2008.Počela je stagnacija.Ali nije to poenta ove moje priče,do našeg dobijanja stana svi su dobijali za đžabe i samo plaćali račune a mi teško nadrljasmo.Kad sam se raspitao naše firme su godinama uplaćivele 1,4 % od bruto prihoda firme u taj fond,tako da su naši stanovi napravljeni sa parama koje smo mi zaradili.Pa se ja pitam kome sada idu već 6 godina pare koje mi uplaćujemo za ratu,a tonije mala suma,tu je napravljeno 200 stanova i useljeno toliko porodica.Zahtevam od ogovornih iz novosadske gradske uprave neka pod hitno preispitaju ova naša plaćanja i da se vidi gde je taj novac završio!
  • Mara

    09.01.2012 19:07
    da nema krize, delili bi jubilarne nagrade svaki mesec:-(

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti