SNS: Nema nikakve krize u budžetu Novog Sada

Nema nikakve krize u budžetu Grada Novog Sada, niti je bilo od 2012. godine, od kada je na vlasti Srpska napredna stranka, saopštio je Gradski odbor SNS.
SNS: Nema nikakve krize u budžetu Novog Sada
Foto: 021.rs
"Naprotiv. Realizacija kapitalnih projekata je na istorijskom maksimumu", kažu u SNS, kao odgovor na ranije saopštenje novosadskog odbora Demokratske stranke.
 
Navode da je "samo iz gradskog budžeta, ne računajući najveće infrastrukturne projekte koje finansira Republika, do sada preko 91 milijardu dinara uloženo u kapitalne projekte i dodatnih 16 milijardi dinara za rekonstrukciju i rehabilitaciju saobraćajnica, odnosno preko 107 milijardi dinara počev od 2012. godine".
"I ove godine intenzivno nastavljamo sa ulaganjima", kažu u SNS.
 
Nabrajaju projekte koji su u toku i koji se planiraju i navode: "Apsolutno nema govora o tome da će investicije da stanu. Ali to zna da radi odgovorna vlast poput naše."
"Ne očekujemo da to razumeju oni restlovi 'žutog režima', a građani su imali priliku da vide tragične posledice njihovih 'poznavanja' ekonomije i finansija. Za razliku od perioda privrednog sunovrata naše države, pa i Novog Sada, danas sa ponosom ističemo da je naš grad jedno od najvećih gradilišta u ovom delu Evrope", stoji u saopštenju SNS.
 
Podsećamo, predsednik novosadskog odbora Demokratske stranke (DS) Veljko Krstonošić izjavio je ranije da u budžetu Novog Sada u ovom trenutku praktično nema novca za nove investicije.
  • Novosadjanin

    18.03.2024 13:50
    Niko
    Lopovima bi se moglo stati na rep samo da oni koji treba da stanu na rep nisu isto lopovi.
  • Upravnik

    18.03.2024 09:20
    Kako stranka može da komentariše da li ima krize u Budžetu grada? Razumem da je stranka na vrhu Grada ali ona ne bi smela to da izjavljuje već neki funkcioner ispred Gradske kuće recimo
  • @Vlada

    17.03.2024 12:38
    ne otkupljuje Grad objekte na trasi novog mosta nego Republika preko JP Putevi Srbije.
    Na sve su mislili.
    Al je Grad uzeo kredit za most od kineza i mislim da ga već otplaćuje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".