Inspekcija i policija u Betaniji

U novosadsko porodilište danas će doći zdravstvena inspekcija da bi ispitala navode da je u ovoj bolnici 1. januara umrla nerođena beba čiji roditelji tvrde da se to dogodilo "zbog greške lekara".

U novosadsko porodilište danas će doći zdravstvena inspekcija da bi ispitala navode da je u ovoj bolnici 1. januara umrla nerođena beba čiji roditelji tvrde da se to dogodilo "zbog greške lekara".

To je, inače, treći slučaj smrti nerođenog deteta u ovom porodilištu u poslednja dva meseca. U istragu će, navodno, biti uključena i policija i to na insistiranje uprave Kliničkog centra Vojvodine.

Novosađani Milica Ždero i Saša Stanković izgubili su bebu 1. januara, a samo dva meseca ranije to se desilo i bračnom paru Spasojević koji je podneo krivične prijave protiv četvoro lekara porodilišta. Milica Ždero je trebalo da se porodi 21. decembra, nakon čega je išla na pet kontrola u Betaniju, odakle su je svaki put, kako ona kaže, vraćali kući. Kada je u porodilište došla 1. januara, utvrđeno je da bebino srce više ne kuca.

Zdravstvena inspekcija će danas od uprave porodilišta tražiti kompletnu dokumentaciju. Oni su, kako se saznaje, već ispitali slučaj porodice Spasojević, kao i još jednu prijavu, ali još nisu poznati rezultati te kontrole, kao ni vanrednog nadzora Ministarstva zdravlja.

Direktor Kliničkog centra Vojvodine Dragan Drašković kaže za Blic da će tražiti da se sprovede potpuna istraga. "Poslali smo dopis Ministarstvu zdravlja da nam pošalju vanredni nazor, a tražićemo i da se u istragu uključi i policija. Ako se utvrdi stručni propust i lekarska greška, snosiće posledice onaj ko je odgovoran", navodi Drašković i dodaje da će insistirati na ispitivanju i ovog i prethodnih slučajeva.

  • Svetlana

    09.01.2012 07:46
    nezavisna kontrola
    Bilo bi dobro da se Betanija proveri od vrha pa do dole.Ta ustanova je pravi dokaz u kolikoj je meri korupcija u našem društvu.Potrebne su radikalne promene i naravno da za svoj nerad,javašluk i nehumanost odgovaraju svi koji su krivi.Ili da čekamo da im sudi Bog?1
  • natpis na betaniji

    08.01.2012 21:03
    koji realno pokazuje stanje
    Trebali bi biti posteni pa na betaniju napisati krupnim slovima da svi vide: PARE ILI ZIVOT VASE BEBE!!!Da ne stradaju oni sanjari koji veruju u njihovu prosesionalnost i postenje. Jbt. pa kriminalac onaj koji skupi petlju pa uleti u banku za njih je nevinasce i andjeo - ovi kod kojih se ocekuje svaka ljudskost i postenje a oni u svakoj trudnici vide svoje eure ispod zita...pa koje ne maju ne daju izlaze sa mrtvim bebama...Vejnovicu i slicni njemu krvavi su vam ti dzipovi koje besramno vozikate
  • policajci, istrazni sudci

    08.01.2012 20:54
    i svi koji imate uticaj...kad ako ne sad???
    dobro dosli u deveti krug betanije, ne izlazite dok ne nadjete krivce koje svi znaju i imenuju i koji su se toliko osilili u nepostovanju zakona i ravnodusnosti prema sili bozijoj da sve lakse i masovnije ubijaju nasu ( i vasu i vi ste mi) decu svojom pohlepom i bezobzirnoscu. U tom devetom krugu za takve postoji lezaj u obliku rostilja ispod koga ne manjka crvenog zara pa dragi policajci i tuzioci ako ne radite svoj posao - naci ce se za svakog slobodno mesto...svaki problem proizlazi iz uzdizanja sebe i poistovjecivanja sa nekom silom koju predstavljajte a sa njom ne sluzite istini i pravdi...prst na celo i razmislite

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti