Vodovod vredi kao sve ostale gradske firme zajedno

Prema proceni Državne revizorske institucije, vrednost kapitala gradskog Vodovoda veća je od svih ostalih gradskih firmi zajedno.

Prema proceni Državne revizorske institucije, vrednost kapitala gradskog Vodovoda veća je od svih ostalih gradskih firmi zajedno.

Naime, vrednost Vodovoda i kanalizacije procenjena je na 6,5 milijardi dinara, a ostalih 13 preduzeća na ukupno 5,3 milijarde. Toplana vredi 2,4 milijarde, GSP  722 miliona, Spens 632, Tržnica 442, Čistoća 313, dok su Informatika, Lisje, Put, Parking servis, Stan, Apolo, Gradsko zelenilo i Urbanizam procenjeni na manje od 100 miliona dinara.

Ovde nisu računati ZIG i Poslovni prostor pošto je samo reč o preduzećima koja nemaju status indirektnog korisnika budžeta. Kako piše Dnevnik, procena vrednosti kapitala napravljena je uvidom u godišnje finansijske izveštaje javnih preduzeća od 2010. godine.

Inače, većina novosadskih javnih preduzeća je 2011. godinu završila sa minusom na računu i pored subvencija iz gradskog budžeta, dok su neka, poput Vodovoda dobro profitirala.

  • Penzioner

    10.01.2012 15:49
    Sve znamo, nismo glupi, svima je sve jasno i...?!!!!
    Smeju nam se u lice! Novosađanima! Mi smo za njih druga vrsta, penzioneri koji kad plate uredno sve obaveze u najboljem slučaju žive sa 5000 din.!!!!
    mesečno, zaposleni koji dirinče za 20.000 i izdržavaju i "besplatno" školuju decu, pootpuštani koji voze po 15 sati taksi ili preturaju kontejnere, omladina koja ni na pumpi ne može da pere stakla ako nema debelu vezu...
    Njih jednostavno nije briga! Ni Gradonačelnika za Grad, ni Direktora Vodovoda za vodu, ne vide oni ljude oko sebe, ni decu, ni starce... Vide samo novac! I nikad dosta! Iscedi sve do poslednje kapi, do poslednjeg dana mandata! Ovakvih neljudi nikada u našoj istoriji nije bilo! A mi ćutimo!
  • Dem

    10.01.2012 08:02
    Informatika-Kome je potrebna,preduzece koje ne treba da postoji,samo na stetu gradjana ne znam kome je uopste i palo na pamet da osnuje ovo preduzece to je parazit medju svim preduzecima. Lisje i Gradsko zelenilo-sjediniti,Parking servis-Prodati, Stan-Kome to treba,preduzece koje ne treba da postoji,nudi usluge koje papreno placas *video nadzor,adaptacija stanova,popravke bojlera i kao besplatno otgusianje vodovodnih cevi...* Apolo-Prodati,Urbanizam-Kakav nam urbanisticki izgled grad zadnjih 15 godina ima bolje i da ovo preduzece ne postoji.
  • 10.01.2012 07:50
    Boze, zar smo toliko gresni kada nam ovakvi vladaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti