SSP: Umesto bespotrebnih klupa i tezgi, prioritet u Novom Sadu moraju biti besplatni udžbenici

Predsednik GrO Stranke slobode i pravde Novi Sad Vladimir Vrsajkov izjavio je da prioritet za gradsku vlast treba da su deca, a ne klupe i nepotrebne tezge.
SSP: Umesto bespotrebnih klupa i tezgi, prioritet u Novom Sadu moraju biti besplatni udžbenici
Foto: 021.rs

Kako dodaje, besplatni udžbenici i ostali problemi ne smeju da budu stranačko pitanje.

"Naprednjaci ne žele da urade ono što nije i ne sme da bude stranačko pitanje, te pravičnijom raspodelom gradskog novca konačno reše problem skupih udžbenika, školskog obezbeđenja, gladne dece u školama i različite visine subvencija za privatne i državne vrtiće. Za njih je važnija lažna podela građana na patriote i izdajnike, a isplativija nabavka nepotrebnih tezgi na Limanskoj pijaci ili pak klupa duž keja", navodi SSP.

Iako tezgama ništa nije falilo, prodavci na Limanskoj pijaci dobili su nova nefunkcionalna prodajna mesta, u koje ne staju standardne gajbe, napominje Vrsajkov.

"Takođe, umesto postojećih klupa, svi mi dobićemo nove klupe po pojedinačnoj ceni od 90.000 dinara, kao i crtanje najneverovatnijih lokacija za zgrade, kao što je tunel na Mišeluku. Podsećamo, SNS je za 12 godina, koliko je na vlasti u Novom Sadu, prodao gradskog građevinskog zemljišta u vrednosti od 160 miliona evra, kako bi obezbedio nedostajući novac u budžetu Grada, a pre svega - zarad dobrobiti naprednjačko-investitorske koalicije", dodaje se u saopštenju.

Za Stranku slobode i pravde, kako kažu, pitanje pomoći deci i roditeljima biće na vrhu prioriteta, kako prvog, tako i poslednjeg dana mandata.

"Učenici osnovnih i srednjih škola moraju imati besplatne udžbenike i jedan besplatan obrok u školi, besplatno školsko obezbeđenje i besplatan gradski prevoz, a sva deca predškolskog uzrasta koja su ispod crte za državni vrtić - moraju imati istu visinu subvencije kao i oni koji idu u državni vrtić. Ovo nije stranačko pitanje, već ulaganje u budućnost svih Novosađana. Neizbežni odlazak SNS sa vlasti u Novom Sadu i dolazak slobode u naš grad garantuje prosperitetnu i pravičnu budućnost u kojoj se novac svih Novosađana neće arčiti na nepotrebne projekte", dodaje SSP.

  • Lala

    24.03.2024 08:23
    Samo protiv
    Baš ste dosadni. Da su dali knjige pričali bi da trebaju klupe. Dajte nam nešto novo
  • Čitaj Ustav

    24.03.2024 07:40
    Školstvo treba da je bespkatno
    Pravo na obrazovanje

    Član 71

    Svako ima pravo na obrazovanje.

    Osnovno obrazovanje je obavezno i besplatno, a srednje obrazovanje je besplatno.

    Svi građani imaju, pod jednakim uslovima, pristup visokoškolskom obrazovanju. Republika Srbija omogućuje uspešnim i nadarenim učenicima slabijeg imovnog stanja besplatno visokoškolsko obrazovanje, u skladu sa zakonom.
  • @Darwin

    23.03.2024 18:53
    A ideju za besplatne udžbenike od Zajedno za Novi Sad (koji imaju peticiju za to jos od prosle godine i aktivno prikupljaju potpise).

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti