Bećarac se čisti od šiblja, oborenih i opasnih stabala

Na Bećarcu je počelo uklanjanje oštećenih i oborenih stabala i drugog šiblja.
Bećarac se čisti od šiblja, oborenih i opasnih stabala
Foto: 021.rs
Ovi radovi se izvode kao sanacija posledica prošlogodišnje julske oluje, kada je došlo do obaranja većeg broja stabala, kao i oštećenja grana.
Na terenu su radnici vodoprivrednog preduzeća "Šajkaška", koji su angažovani po nalogu JVP "Vode Vojvodine" koje brine o ovom delu obale Dunava na Limanu.
Radovi će trajati nekoliko dana dok se pokosi šiblje, uklone oborena stabla i grane, kao i dok se ne poseku grane koje mogu da predstavljaju opasnost po građane i životinje.
 
Akcija se izvodi po zahtevu Grada Novog Sada, kako bi se obezbedila bezbednost posetilaca Bećarca, koji je tokom proleća i leta lokacija na kojoj građani šetaju.
 
Uklanjanje posledica oluje na Bećarcu do sada nije bilo sprovođeno, iako su prošli meseci, jer su prioritet bili druga područja pod šumom. 
  • Kiki

    03.04.2024 20:11
    Godišnjica
    Ij, što ne sačekaše još koji dan paa da slavimo godišnjicu.
    Nepotrebno se žurilo.
  • Zox

    03.04.2024 18:09
    Sada je pravi trenutak za sređivanje Bećarca,bio je visok Dunav,a i da su ga ranije sredili,već bi se zaprljao.
    Ovako će biti spreman za sezonu kupanja.Bitno je da se šiblje i sva oštećena i bolesna stabla uklone i đubre skloni.
  • Zoki NS

    03.04.2024 14:22
    Proslogodinja?
    Ciste se posledice proslogodisnje julske oluje? Nadam se da ne dirate posledice proslonedeljne oluje. Sta bi radili onda dogodine?
    Ili za dve... mozda tri?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti