Vujasin: Još jedna odluka u korist investitora, a na štetu građana

Odluka o izmeni Plana generalne regulacije za prostor na Novom naselju, koji je bio predviđen kao sportski park, izaziva sumnje u prioritet koji vlast daje interesima građana, saopštila je Istina.
Vujasin: Još jedna odluka u korist investitora, a na štetu građana
Foto: 021.rs

Kako navode u ovoj političkoj partiji, umesto da se razvija zeleni prostor otvoren za sve građane, sada se planira izgradnja sportskog centra.

To po mišljenju predsednice stranke Ivane Vujasin, može dovesti do daljeg značajnog smanjivanja zelenih površina i ograničenja pristupa široj javnosti.

"Razlika između sportskog parka i sportskog centra može biti velika, jer dok prvi podrazumeva prostor koji je otvoren za sve građane, sa terenima za različite sportske aktivnosti i zelenilom za rekreaciju i odmor, drugi može ograničiti pristup ili čak zahtevati izgradnju objekata namenjenih isključivo sportskim takmičenjima, plus parking prostor, drugim rečima, beton, bez okolnih zelenih površina. Odluke koje se donose u korist investitora, a na štetu zelenih površina, postaju sve učestalije, čemu se mi žestoko protivimo i protivićemo se i ubuduće. Svesni smo značaja sportskih objekata, ali ni u kom slučaju ne smemo dozvoliti da se njihova izgradnja obavi na štetu prirode. Zato pozivam odbornike Skupštine grada da se pobrinu da interesi građana budu na prvom mestu i zarad ličnog obraza i dostojanstva, glasaju protiv ove odluke", kazala je Vujasin.

Ona je zatražila i veću transparentnost u donošenju odluka koje se tiču urbanističkog planiranja, kako bi građani imali priliku da aktivno učestvuju u kreiranju budućnosti svojih zajednica.

Pred odbornicima Skupštine Novog Sada danas će se naći odluka o izmeni Plana generalne regulacije za lokalitet na Novom naselju koji je ranijim planovima bio predviđen za park.

Plan se odnosi na prostor za mešovitu namenu između Futoške, Hajduk Veljkove, Rumenačke i Subotičkog bulevara (Bulevara Evrope), odnosno na lokalitet između ulica Momčila Tapavice i Bulevara Jovana Dučića.

  • Novosađanka

    20.04.2024 00:30
    ...
    Vlast ne radi ništa u korist naroda nikad nije nikad i neće. GUP ne radi u nasu korist, oni rade za pare koje im ćušnu investitori i isključivo za onterese investitora koje zabole za Novi Sad jer ne žive ovde. Ovde se samo bogate. Kompletan gup treba otpustiti i zabraniti da se tek tako prodaje grad svakom ko ima para da potplati i podmasti.
  • Novosađanka

    19.04.2024 17:20
    Da li ovaj grad ima urbaniste i, ako ih ima, čime se oni bave?
    Da li podržavaju javni interes, prava građana, pravo na čistu životnu sredinu ili im je cilj nešto drugo?!
    Da li će reći STOP gradnji koja može ugroziti grad Novi Sad ili će podržati neke druge interese??
  • Milica

    19.04.2024 15:57
    Da li će Novi sad biti grad ili "nazovi grad", a u stvari vulgarna varošica, odlučujemo mi.
    Da li će Novi Sad biti skup favela izgrađenih bez drveta i parkinga, samo za interese investitora, sa po kojim sportskim parkom, izgrađenim isto zbog interesa investitora i sa jednom namerom da investitor zaradi ili će Novi Sad biti grad po meri građana.
    Od nas zavisi, ni od koga drugoga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".