Dragan Stanić ponovo izabran za predsednika Matice srpske

Književnik i profesor Filozofskog fakulteta Dragan Stanić ponovo je izabran za predsednika Matice srpske, saopšteno je iz te ustanove.
Dragan Stanić ponovo izabran za predsednika Matice srpske
Foto: 021.rs
Stanić je tu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu.
 
On je ponovo izabran na Skupštini Matice srpske, koja je održana u subotu. 
Za potpredsednike su izabrani univerzitetski profesori Jovan Delić, Milan Matavulj i Srđan Šljukić, a za generalnog sekretara istoričar Milan Micić.
 
Oni su takođe te funkcije obavljali i u prethodnom mandatu.
Dragan Stanić poznat je i po književnom pseudonimu Ivan Negrišorac.
 
Rođen je 31. maja 1956. u Trsteniku, osnovnu školu završio je u Sirigu, a gimnaziju u Novom Sadu, gde je i diplomirao na Filozofskom fakultetu 1979. godine.
 
Magistrirao je i doktorirao na Filološkom fakultetu u Beogradu.
  • Novosadjanka

    21.04.2024 23:19
    Ma nemoguce
    @Vera, a sta Vi zapravo zamerate komentaru g. Juce? Da li Vi mozda mislite da je Matica srpska institucija ili jedan covek? Sta je on konkretno uradio ili cak Matica pod njegovim vodjstvom, za opste dobro, navedite mi jednu jedinu stvar. Komunista koji se priklonio crkvi, ispodprosecan pisac, vec je odavno trebalo da je u penziji i na fakultetu, i u Matici. Dajte ljudi mladje, energicne, obrazovane ljude, sa integritetom i najnizim mogucim ulizivackim kapacitetom.
  • Marko

    21.04.2024 19:20
    @Marko
    Prilepin je 2012. objavio esej “Pismo drugu Staljinu”, staljinističku kritiku savremenih ruskih liberalnih krugova u kojem, između ostalog, iznosi i svoje antisemitske stavove. Tačno je da je neoboljševička partija koju je osnovao zabranjena u Rusiji. U međuvremenu je, kako to biva (i sa mnogim našim intelektualcima), i on evoluirao od boljševika u desničara. A koliko nema veze sa Ukrajinom, dovoljno govori podatak da je ozbiljno povređen u eksploziji bombe koju su pod njegov auto podmetnuli Ukrajinci. Uostalom, o tome ko govori neistine, može se svako uveriti posle nekoliko minuta pretrage po internetu.
  • Vera

    21.04.2024 16:19
    ?
    @ Јуца
    Iz ovog Vašeg komentara se vidi da Vi o Matici srpskoj ne znate ništa, ama baš ništa. Što ne pročitate nešto makar na Vikipediji, bićete obrazovaniji i nećete pisati potpuno besmislene komentare! Pa živite u Novom Sadu, red je da o Matici znate najosnovnije stvari.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.