LSV u sredu donosi odluku o izlasku na izbore u Novom Sadu

Gradski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani doneće u sredu odluku o izlasku na lokalne izbore u Novom Sadu.
LSV u sredu donosi odluku o izlasku na izbore u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Stav izbornog štaba novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI je da se uslovi nisu popravili, da zastupljenost opozicionih stranaka u medijima nije bolja, da će demokratičnost ovih izbora takođe biti upitna, ali i da čekanjem da se uslovi poprave ova štetna vlast ne može biti promenjena. 

Mišljenje izbornog štaba je da se na predstojeće izbore mora izaći, a konačnu odluku u sredu donose najviši stranački organi.

"Naša je obaveza da građanima Novog Sada ponudimo alternativu vladajućoj stranci koja je naš grad pretvorila u urbanističko bojište, koja je dovela do toga da na ulicama nismo bezbedni, da su nam životi ugroženi ako mislimo drugačije od onog što njima odgovara". Ako se uspe u nameri da u našem gradu dođe do promene vlasti, to će sasvim sigurno biti zamajac za promenu vlasti i na drugim nivoima", navode u LSV - Vojvođani.
 
Kako dodaju, Srbija koju vode naprednjaci je sve ugroženija i svakom njihovom odlukom je sve bliža izolaciji. Iz tog razloga, kažu, moraju da se Novi Sad, Vojvodinu koju žele da ukinu, ali i za Srbiju.
 
"Predsedništvo i Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani je svim izbornim štabovima, pa tako i novosadskom,  dostavilo odluku da samostalno, na lokalnom nivou mogu da odlučuju o načinu učešća na izborima, samostalno ili udruženo sa drugim opozicionim strankama. Istovremeno, dostavljena je odluka o zabrani bilo kakvog vida saradnje, predizbornog ili postizbornog, sa SNS i drugim strankama koje čine režim u Srbiji, Vojvodini, Novom Sadu i svim lokalnim samoupravama", zaključuju u LSV - Vojvođani.
  • ekosremac

    24.04.2024 15:34
    liga a svi svi svi
    bila Liga i sa svi, svi, svi na lokalu ono radi kanalizacije trebalo drugu Dembelom da se uvede osvescena vodica.
  • Lule

    24.04.2024 12:39
    @Vlajko
    Skoro dva mandata ste bili deo te štetočinske vlasti. Već si zaboravio?
  • Žorž

    24.04.2024 12:11
    Izađite sami na izbore da vidimo kako ostajete ispod cenzusa, SNS koalicioni partneri.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".