VIDEO: Novosadski sastav Monohrom objavio novi singl i najavio treći album

Monohrom, alternativni indi rok bend iz Novog Sada, predstavio je singl "Pucnji plave" kojim najavljuje treći album.
Novosadska četvorka je početkom ove godine potpisala ugovor s Kontra Rights izdavačkom kućom, pod čijim imenom će objaviti album pod nazivom "Radio tišina".
 
Treći po redu studijski album benda biće objavljen na jesen, a na njemu će se naći 11 novih pesama o urbanoj usamljenosti i neinspirativnoj pretencioznosti 21. veka.

"Dosta dugo smo razmišljali koji singl prvo da izbacimo. Nešto što smo ranije radili je bilo da uzmemo najtvrđu pesmu i njome otvorimo album. Sada smo se odlučili za 'Pucnje plave', koja je sa 'udicom' od dve gitare u kontri gotovo pop pesma", poručuju momci iz Monohroma.

Novosadski bend Monohrom osnovan je 2016. inspirisan britanskom alternativnom scenom 90-ih, indi rokom 2000-ih i rokenrolom 60-ih. 
 
Bend stvara autentičan zvuk koji spaja različite muzičke uticaje. Do sada imaju dva objavljena albuma: "Monohrom" (2016) i "Urbana usamljenost" (2021). 
 
 
Bend je nastupao na domaćim festivalima i mestima, kao i u regionu: Festivalu Exit, novosadskim klubovima Dom B-612, CK13 i Absolut, kao i klubovima u Rijeci, Zagrebu, Osijeku i većim gradovima u Srbiji. Na Dočeku Nove godine su delili binu sa Obojenim Programom i nastupali na festivalu Uličnih Svirača.
 
Bend čine Oskar Marko, Nenad Šunjka, Nemanja Crnojević i Robert Forai.
  • Limanac

    29.04.2024 12:26
    Dobar zvuk
    Pohvala za momke.
    Samo je pitanje odabira pravog kanala kojim će dopreti do publike.
    Sigurno je jedno. Ove sintetičke radio-stanice koje su u stvari džuboksovi ih neće puštati.
  • 247

    24.04.2024 11:24
    365
    420

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti