U Kaću otvorena fabrika kineske kompanije "Lianbo", radna mesta za oko 500 ljudi

Kineska kompanija "Jiangsu Lianbo Precision Technology", koja od 2011. godine proizvodi metalne delove kao rotore i statore, za sve vrste motora u automobilskoj industriji, otvorena je u Kaću.
U Kaću otvorena fabrika kineske kompanije "Lianbo", radna mesta za oko 500 ljudi
Foto: Grad Novi Sad
Planirana proizvodnja će biti realizovana na okvirno 20.000 kvadratnih metara, a posao će dobiti pet stotina ljudi.
 
Vrednost investicije je 80 miliona evra, a fabrika se gradi u dve faze - na površini od 14.000 m2 u fazi 1 koja je okončana, i na dodatnih 6.000m2 u fazi 2, što će biti realizovano početkom naredne godine.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić poželeo im je dobrodošlicu.

"Dolazak kineske kompanije Lianbo je velika vest za Novi Sad, i za Srbiju. Uspeli smo da se izborimo da ovaj svetski gigant izabere baš našu državu, i baš naš grad. Želim srećan početak rada upravi i svim zaposlenima u kompaniji i siguran sam u to da će čelično prijateljstvo naroda Kine i Srbije biti još snažnije u godinama koje su pred nama", rekao je Đurić.
 
Dodao je da je od 2012. do 2023. godine, u infrastrukturno opremanje radnih zona uloženo više od 5,7 milijardi dinara, a da se u narednom periodu u te svrhe planira izdvajanje milijardu dinara.
 
"Zahvaljujući povoljnoj poslovnoj klimi, na novosadsko tržište su došli investitori iz celog sveta, a beležimo direktna ulaganja od oko 332 miliona evra i 9.974 novootvorenih radnih mesta. U narednom periodu očekujemo ulaganja od oko 370 miliona evra i otvaranje još 2875 novih radnih mesta", rekao je gradonačelnik.
 
Pored Đurića, tokom zvaničnog programa puštanja u rad fabrike govorili su i potpredsednik Vlade i ministar odbrane, mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, ambasado Kine u Srbiji Li Ming, kao i predstavnici kompanije "Jiangsu Lianbo" i njihovi partneri.
 
"Lianbo" je firma sa sedištem u Dženđangu, u provinciji Đangsu, koja ima tri fabrike u Kini, a poznata je po proizvodnji komponenata za potrebe Folksvagena, Nideka i Boša.
 
"Naša misija je da u budućnosti postanemo standard u globalnoj industriji brzog štancovanja delova za motore i vodeći svetski dobavljač usluga u automobilskoj industriji. Otuda, želimo da postanemo siguran i pouzdan globalni partner od najvećeg poverenja za naše brojne klijente", podvukao je generalni direktor kompanije Lianbo Ćingpong Šo i dodao da će koristi od fabrike u Kaću imati i Nidek, Boš i Kontinental koji već posluju u Srbiji.
  • Mašinski inženjer

    26.04.2024 17:16
    Poslao CV
    Poslao CV nikad me nisu pozvali, jednog su zaposlili jer su znali nekog tamo.
  • Korac

    26.04.2024 17:02
    Mišljenje
    Radio sam u kineskim, nemačkim i švajcarskim kompanijama i samo ću reći da su srpske najgore. Šta god vi mislili, svuda je bolje nego kod naših "gazda". Mislite da domaće firme ne zagađuju? Mislite da se ne iživljavaju na radnicima? Mislite da ne zakidaju? Haha.
  • @Temerinac

    26.04.2024 14:45
    idi druže da ti neko pogleda tu upalu, da ti se ne spusti na bubrege i testise

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti