Sloba Snajper uhapšen u Španiji, godinu dana bio u bekstvu

Slobodan Milutinović Snajper priveden je u četvrtak, 25. aprila, u Madridu.
Ovu informaciju prvo su juče objavili tabloidi bez potvrde. Da je Snajper priveden u Španiji, nezvanično je potvrđeno za Danas u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
 
U novosadskim sudovima, Višem i Osnovnom, u kojima se vode postupci protiv Milutinovića, nisu mogli da potvrde informaciju za 021.rs.
 
U španskom Ministarstvu unutrašnjih poslova naveli su za 021.rs da, u ovom trenutku, nije moguće odavati takav tip informacija. 
Snajper je pobegao 5. maja prošle godine, a za to se saznalo tek nekoliko dana kasnije.
 
On je prethodno bio osuđen na dve i po godine zatvora zbog zlostavljanja devojke s kojom je bio u emotivnoj vezi. 
 
Bez obzira na Milutinovićevu kriminalnu prošlost, sud je odlučio da ga iz zatvora prebaci u kućni pritvor sa nanogvicom. 
Prilikom upućivanja u kućni pritvor nakon izricanja presude, sudija je svoju odluku obrazložio time da je Milutinović bio godinu i po dana u pritvoru, a "ima decu od pet i sedam godina koja su patila za njim".
 
Inače, Apelacioni sud u Novom Sadu je nedavno doneo odluku da ukine deo ove presude, odnosno da ga oslobodi optužbe za jedno od tri krivična dela - prinudu. Za druga dva krivična dela presuda je potvrđena, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i 10 meseci zatvora. Slučaj je vraćen prvostepenom sudu. 
 
On je, kako se saznalo, spornog dana izašao u šetnju, na koju je imao pravo od 12 do 13 časova, i nije se vratio. 
 
Za Snajperom je bila raspisana međunarodna poternica, a prvobitno se pretpostavljalo da se krije u nekoj od susednih zemalja.
Protiv njega se vodi postupak i pred Osnovnim sudom za nedozvoljeno posedovanje oružja.

Nakon njegovog bekstva, odlučeno je da se Milutinoviću, u ovom slučaju, sudi u odsustvu. 
  • Makota

    29.04.2024 06:53
    Poslovi su prebaceni na poslovnicu Budisava!
  • Zebra

    28.04.2024 08:06
    Zna se za koju stranku radi i ko mu je dozvolio da ode…
  • Ivana

    27.04.2024 13:11
    Ko mu je omogucio?
    Kako je stigao do Spanije? Sa kojim pasosom je prelazio granice? Kako se izdrzavao tamo? Da li mu jr zena bila na merama? Verovatno su ga Spanci uhapsili jer ga je neko iz Srbije prepoznao tamo. Ne verujem da je sektasko pravosudje Srbije cinilo ista da ga nadje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".