Plazma keks među falsifikovanom robom: "Iza svega stoji organizovana grupa iz Novog Sada"

Tržišni inspektori Ministarstva trgovine otkrili su ilegalnu proizvodnju falsifikata kućne hemije, deterdženata i šampona marke "Procter&Gamble", kao i falsifikovanog keksa Plazma.
Plazma keks među falsifikovanom robom: "Iza svega stoji organizovana grupa iz Novog Sada"
Foto: 021.rs
To je otkriveno u akciji usmerenoj ka suzbijanju plasiranja falsifikovanih proizvoda na srpsko tržište, izjavio je danas ministar trgovine Tomislav Momirović.
 
Momirović je rekao da je na taj način sprečena upotreba krivotvorenih proizvoda i izbegnuta potencijalna opasnost po zdravlje građana.
On je rekao da je u akciji sa pripadnicima MUP i Osnovnog tužilaštva iz Novog Sada obavljen inspekcijski nadzor na više lokaliteta u Novom Sadu i Beogradu i oduzeta velika količina krivotvorenih proizvoda.
 
"Među tim proizvodima je 2.021 konditorski proizvod, 205 proizvoda kućne hemije među kojima su deterdženti za sudove, deterdženti za veš i sredstva za ličnu higijenu, preko 11.000 ambalaža za konditorske proizvode i kućnu hemiju, 26 buradi od po 120 litara sirovina za pravljenje tečnog deterdženta za sudove i veš, ogroman broj deklaracija, nalepnica i bar kodova pripremljenih za lepljenje na ambalažu i stavljanje u promet", rekao je Momirović.
Momirović je dodao da je u toku inspekcijski nadzor u Beogradu koji se odnosi na kontrolu štamparije koja je pravila ambalaže za krivotvorene konditorske proizvode, pri čemu su pripadnici MUP oduzeli laptop, računar i mobilni telefon.
 
"Sva roba je bila namenjena daljoj prodaji na pijacama, a iza svega je stajala dobro organizovana grupa sa područja Novog Sada", rekao je Momirović. 
  • Novi sad

    27.04.2024 07:47
    Otrov
    Opet u Novom Sadu. Postali smo leglo pokvarenjaka. Kada pijemo vodu sa veštačkim đubretom iz Dunava sa potopljenog broda kod Bačke Palanke mogu i ovi otrovi. Opšte moralno rasulo.
  • Roba

    27.04.2024 05:13
    Fals
    Kako plazma moze biti fals, i kako ulazi u velike lance. Pokažite slikom, te proizvode. Treba proveravati prodavnice kao sto su Mere u BG, ruske prodavnice. Tamo ima fals i praskove i mesa, i svasta nesto.
  • Ns

    27.04.2024 01:43
    Ns
    Izgleda da je u Srbiji sve fals.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti