Obeležavanje godišnjice masovnih ubistava i u Novom Sadu: Nasilje u društvu nije obuzdano

Novosađani će današnjim okupljanjem na Trgu slobode obeležiti godinu dana od masovnih ubistava u školi "Vladislav Ribnikar" i u selima Malo Orašje i Dubona.
Obeležavanje godišnjice masovnih ubistava i u Novom Sadu: Nasilje u društvu nije obuzdano
Foto: 021.rs
U dva masovna ubistva ubijeno je 19 osoba, a ranjeno 18. 
 
"Okupljanjem u Novom Sadu odajemo počast preminulima i šaljemo poruku solidarnosti sa porodicama i prijateljima ubijenih, i istovremeno ukazujemo na to da, nažalost, ni posle godinu dana nismo našli način da nasilje društvu obuzdamo i umanjimo. Pozivamo Novosađane i Novosađanke da se pridruže paljenju sveća u znak sećanja na žrtve dva tragična događaja", navode organizatori ovog okupljanja, Građanski pokret "Bravo". 

Kao i tokom prošlogodišnje šetnje za nastradale, Novosađani će prošetati do Varadinskog mosta i u znak sećanja na stradale će baciti cveće u Dunav.

Okupljanje je u 18 časova, na Trgu slobode. 

  • Lili

    03.05.2024 14:30
    Pomolimo se
    Pomolimo se danas, na Veliki Petak, za pokoj duša preminule dečice i radnika obezbeđenja, za utehu njihovih porodica i oproštaj grehova nas grešnih.
  • Bespotrebno

    03.05.2024 12:24
    Ni u jednom drugom gradu u Srbiji i regionu, se ne obeležava osim tamo gde se desilo, u Beogradu.
    Ne mora onda Novi Sad da se gura, zaista.
  • Mr.M

    03.05.2024 10:29
    U ovoj zemlji se vecito postavlja pitanje ZAŠTO!?Dokle više?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".