Zgrada Televizije Novi Sad uništena pre 25 godina

Zgrada Televizije Novi Sad srušena je na današnji dan, 3. maja, pre 25 godina.
Zgrada Televizije Novi Sad uništena pre 25 godina
Foto: 021.rs
Tog dana je vojvođanski javni servis ostao bez svog sedišta, a do kraja bombardovanja zgrada je pet puta bila meta projektila NATO alijanse.
Tokom bombardovanja nije bilo ljudskih žrtava, jer je televizija radila sa nekoliko rezervnih položaja, ali je skoro celokupna tehnika uništena, kao i deo arhive.
 
Zgrada je bombardovana na Svetski dan slobode medija.
Zgrada je sagrađena početkom sedamdesetih godina prošlog veka, kao jedan od najmodernijih objekata. Istovremena, zgrada je predstavljala znak širenja grada na Mišeluk. 
 
 
Stara zgrada prostirala se na više od 23.000 kvadrata i poslednji deo prostora je bio useljen tri godine pre bombardovanja.
Nakon rušenja, Televizija Novi Sad, kasnije preimenovana u Radio-televiziju Vojvodine, radila je sa više lokacija, mada je najveći deo redakcije i opreme bio smešten u zgradi u Maksima Gorkog.
 
Nova zgrada od preko 17.000 kvadrata je počela da se gradi krajem 2017. godine i većim delom je završena u drugoj polovini 2019. godine, nakon čega je počelo useljevanje.
  • /

    04.05.2024 11:19
    /
    ...dovoljnu visinu za korektno postavljenu rasvetu nije imala ni stara zgrada.

  • Deks

    04.05.2024 00:04
    Na žalost ta televizija je bila meta tokom bombardovanja zbog svoje uloge za promovisanje Miloševićevog režima, bili su za ratove 90-ih, oštro su osuđivali svaku opoziciju i bili primer neslobode medija. Mnogi kritikuju tu televiziju i danas ali ipak mislim da je danas ta televizija veoma profesionalna. Ako pogledamo sav njihov program vidimo da tu ima dosta i programa za decu i dokumentaraca i mnogo drugog programa urađenog u sopstvenoj produkciji što nije slučaj sa ostalim televizijama. Na žalost Vojvođani imaju tendenciju da gledaju beogradske programe umesto TV Vojvodina gde jedino mogu da čuju informacije o životu u Vojvodini.
  • Petar PP

    03.05.2024 23:35
    @Bob Rock
    Sve si pomešao. Novinarstvo je umrlo koju godinu posle obojene revolucije.
    Ovu ekipu na vlasti zdušno podržava zapad, izvršavaju i potpisuju sve bez pogovora kako im se naredi, kao i ovu prozapadnu kvazi opoziciju.
    A možda si bio mali kada je puno slobodnih i NVO medija bilo protiv Miloševića i njegove politike dok je bio na vlasti, tako da "Milošević je sahranio novinarstvo" je najobičnija laž. Danas više ne postoje slobodni mediji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti