Ambasadori Švedske, Norveške, Danske i Finske sa Gruhonjićem: Novinarstvo je kiseonik demokratije

Ambasadori Švedske, Norveške, Danske i Finske danas su u Beogradu razgovarali sa programskim direktorom Nezavisnog društva novinara Vojvodine (NDNV) i univerzitetskim profesorom Dinkom Gruhonjićem.
Ambasadori Švedske, Norveške, Danske i Finske sa Gruhonjićem: Novinarstvo je kiseonik demokratije
Foto: 021.rs
Povod sastanka su brojne pretnje i uvrede koje dobija u poslednja dva meseca, te su mu uputili podršku.
"Sloboda medija i akademska sloboda su deo slobode izražavanja i ljudskih prava. Verbalni napadi i pretnje na račun profesora Dinka Gruhonjića neprihvatljivi su i nadležni organi njima moraju da se bave", navela je ambasadorka Švedske u Srbiji Anika Ben David na društvenoj mreži Iks.
Dodala je da su razgovarali sa Gruhonjićem kako bi preneli poruku da javne institucije imaju odgovornost da javno osude svaki takav postupak, privedu počinioce pravdi i omoguće bezbedno okruženje koje omogućava novinarima da bezbedno rade svoj posao.
 
"Novinarstvo je kiseonik demokratije", poručila je ambasadorka.
 
Sastanak je održan u Ambasadi Švedske u Beogradu, a prisustvovale su i ambasadorke Norveške i Danske Kristin Melsom i Suzan Šajn, kao i ambasador Finske Niklas Lindkvist.
  • Bojan

    08.05.2024 14:11
    @Skandalozno

    Pa to se tamo i radi kad crkve više ne služe svrsi. Doduše ove vaše nakarade što se dižu ovde bi bile sramota za svaki pristojan pab, to je samo za rušenje.
  • Skandalozno

    08.05.2024 12:27
    Demokratki ujizam
    Neka njima pravi pabove od crkvi.
  • Djeno

    08.05.2024 08:44
    Mesanje u unutrasnje stvari
    Sramno je da se ambasadoriri mesaju u ubutrasnje stvari. To ambasadori ne smeju da rade. Za njih je vazna njihova investicija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti