Urbani buvljak danas na Temerinskoj pijaci: Produžavanje životnog veka predmeta

Prvi Urbani buvljak na otvorenom biće organizovan na Temerinskoj pijaci u subotu, 11. maja.
Urbani buvljak danas na Temerinskoj pijaci: Produžavanje životnog veka predmeta
Foto: 021.rs
Kako ističu iz "Tržnice", ova manifestacija predstavlja novi koncept buvljaka, stavljajući fokus na održivost, ponovnu upotrebu stvari i prostora.
Tema je "Garage sale", a osnovna ideja organizatora jeste da motivišu sugrađane i sugrađanke da naprave prolećno spremanje, normalizuju prodaju i kupovinu polovnih stvari, pokazujući da se kroz održiv pristup može produžiti životni vek predmeta i doprineti zaštiti životne sredine.
Pored prodajnog dela, posetioci će imati priliku da uživaju u raznovrsnoj gastronomskoj ponudi koja će biti dostupna u toku trajanja buvljaka.
 
Manifestacija će trajati od 11 do 17 časova.
  • Nenad NS

    14.05.2024 10:12
    #novosađanka
    Vi ste,verovatno,"prava Novosađanka"?Šta god to bilo.Šta da radimo mi koji ne slušamo jazz i alternativnu muziku,i ne razmenjujemo nameštaj.Od svega nabrojanog što me po vašim kriterijumima čini PRAVIM NOVOSAĐANINOM,ja samo vozim bicikl.Mogu li da ostanem pravi?
  • Vanja

    12.05.2024 13:34
    Dvorisna prodaja
    Bilo bi lepo kad bi nam dozvolili ,naravno uz prijavu, prodaju stavari ispred..zgrada ili ulaza. Ali sve kulturno i slozeno.Odrediti jedan dan u mesecu...
  • Setacica

    11.05.2024 17:12
    Bila...
    Sam oko 12.30....
    Oduševljena količina ljudi i ponudom. Sjajna ideja. Bar jednom mesečno nam treba nešto ovako. A sama Temerinska pijaca zjapi prazna pa je idealna za tako nesto

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".