Odbijena lista opozicione Koalicije "Udruženi za slobodan Novi Sad" i poslata na dopunu

Gradska izborna komisija odbila je u subotu kasno uveče izbornu listu novosadske udružene opozicije zbog nedostataka i poslala je na dopunu.
Odbijena lista opozicione Koalicije "Udruženi za slobodan Novi Sad" i poslata na dopunu
Foto: 021.rs
Odluka je doneta sat vremena pre isteka roka od 48 sati u kojem je GIK trebalo da razmotri zahtev Koalicije "Udruženi za slobodan Novi Sad" za proglašenje liste 12 opozicionih stranaka i pokreta.
GIK je konstatovao da nedostaje pismeno ovlašćenje političke stranke Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije za zaključenje koalicionog sporazuma, kao i da sledeći kandidati nemaju pravilno popunjene obrasce: Veljko Krstonošić, Svetlana Radonjić, Marija Srdić, Spomenko Stepanov, Dragana Movrin, Ognjen Matejević, Biljana Panjković, Donka Stančić, Zorana Despotović, Ljubica Čeman, Aleksandar Lazarević, Miloš Lekić, Slobodan Gigov i Tanja Notaroš.
 
Gradska izborna komisija je naložila novosadskoj opoziciji da u roku od 48 sati ispravi ove nedostatke, inače će njihova lista biti odbačena. Ukoliko se ovo desi, opozicija neće učestvovati na izborima, jer danas, 12. maja u ponoć ističe rok do kog se može podneti lista.
Koaliciju "Udruženi za slobodan Novi Sad" čine Stranka slobode i pravde, Narodni pokret Srbije, Demokratska stranka, Stranka Centar SRCE, Građanski pokret "Bravo", Zeleno-levi front, Pokret slobodnih građana, Pokret obnove Kraljevine Srbije, Nova Demokratska stranka Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Ekološki ustanak i Pokret za preokret.
 
Podsetimo da je GIK prethodno odbio da proglasi listu Grupe građana "Budi heroj - Miša Ronin Bačulov" jer je jedan kandidat imao pasiviziranu adresu. Ova grupa građana pokušava sada da ponovo prikupi dovoljno potpisa.
 
Do sada su proglašene liste koalicije oko Srpske napredne stranke (SNS) sa 78 kandidata, SVM-a sa 30 kandidata kao manjinske liste mađarske nacionalne manjine, Ruske stranke sa 22 kandidata kao manjinske liste ruske nacionalne manjine, Stranke "Istina" sa 25 kandidata kao manjinske liste vlaške nacionalne manjine, Grupe građana "Sasvim druga priča - Grad građanima" sa 25 kandidata, Grupe građana GARI - Građanska Akcija za Razvoj i inovacije "Za prave stvari podrži GARI" sa 23 kandidata i Grupe građana "Novi Sad glavni grad Vojvodine - Pokret Autonomija - Aleksandar Odžić" sa takođe 23 kandidata.
 
GIK treba da odluči i o listi pokreta "Kreni-promeni" do nedelje u 23.20 časova, kao i koalicije Narodnog pokreta i Dveri koja je predala listu u subotu oko 21 čas.
  • Koruptivna magija

    12.05.2024 19:34
    @NS
    Pik je meta, treći tim kojem će naći grešku jer sve koji jesu opozicija pokušavaju izbaciti iz političke utakmice.
  • Brana

    12.05.2024 18:17
    Botovi se ostrvili
    Da, da, opozicija koja je većinom sastavljena od školovanih ljudi sa pravnicima, ekonomistima itd ne znaju da popune obrazac nego znaju oni sa kupljenim diplomama i oni koji ne postoje. I vašu decu treba da je stid od vas botovi, izdajice srpskog naroda, saučesnici u kriminalnim radnjama. Uspeo je da posvađa dva oka u glavi, da posvađa jedan narod između sebe. Šta dobro možete očekivati od njega? A vi radite za njega , a mislite da imate koristi. A sečete granu na kojoj sedimo svi mi i vi i vaša deca i unučad. Amin
  • Živeti slobodno

    12.05.2024 14:38
    @Novi Sad
    Tačno tako, zaustaviti urbicid i vratiti stari GUP. Nema više uništavanja zelenila i parkova zarad bogaćenja građevinske kamarile bliske sns-u, a na uštrb kvaliteta života građana.
    Potez od Štranda do Šodroša, a preko Ribarca, mornarice i brodogradilišta da bude sportsko-rekreativna zona, kako je i bilo u starom GUP-u, koji su ovi napredni skakavci prrko noći promenili.
    Živeo slobodan Novi Sad!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti