Sindikat: Saobraćajcima ugrožena bezbednost

Saobraćajnim policajcima u Novom Sadu ozbiljno je ugrožena bezbednost prilikom regulisanja saobraćaja, jer nemaju odgovarajuću zaštitnu opremu, saopštio je Sindikat srpske policije (SSP).

Saobraćajnim policajcima u Novom Sadu ozbiljno je ugrožena bezbednost prilikom regulisanja saobraćaja, jer nemaju odgovarajuću zaštitnu opremu, saopštio je Sindikat srpske policije (SSP).

Navodi se da su policajci na redovnim zadacima, kao i u vanrednom angažovanju na obezbeđivanju Evropskog prvenstva u rukometu, izloženi velikoj opasnosti da budu povređeni jer nisu dobro uočljivi vozačima, a najveći problem im je nedostatak baterijskih lampi za regulisanje saobraćaja, reflektujućih navlaka za rukave i belih navlaka za šapke.

Ističe se da je novosadska Sindikalna grupa SSP više puta do sada apelovala na nadležne u MUP-u da pripadnike saobraćajne policije adekvatno opreme za redovne i vanredne zadatke. SSP će, ukoliko saobraćajnim policajcima ne budu obezbeđena odgovarajuća zaštitna sredstva, podneti zahteve Inspektoratu za rad i Upravi za bezbednost i zdravlje na radu da hitno obave kontrolu primene zakona u MUP-u.

Svojim članovima kao i ostalim zaposlenima SSP preporučuje da, ukoliko postoje zakonski razlozi, odnosno ako radnicima preti neposredna opasnost po život i zdravlje zbog nesprovođenja propisanih zaštitnih mera, "prekinu rad dok poslodavac ne obezbedi zakonski propisanu ličnu zaštitu i opremu".

  • buhuhuhuuuuuuu

    19.01.2012 17:28
    evo sad cu...
    .....da zaplacem, bando lopovska. Isti ste kao i lekari, kao i popovi, samo daj, daj, daj...... nikad vam dosta
  • cole

    18.01.2012 16:49
    anonimusu
    Biće da ti imaš problema sa shvatanjem jer je očito da uopšte nisi shvatio moj komentar. Istina ne moraju baš svi ni da shvate. Pročitaj i ti zašto se oni bune, mada mi se nekako čini da si i ti policajac, pa onda reci da li se stvarno ne vide na ulici pa im je zato život ugrožen. Ja bi čak voleo da se malo više sakriju pa da love nesavesne vozače. Pozdrav.
  • sdragan

    18.01.2012 08:07
    Eno im prsluci po kineskim radnjama za 200 dinara...Pa da je meni, ziasta zbog jebanog prsluka zivot ugrozen, sam bih ga sebi kupio...Uostalom zar nisu upravo zbog toga strajkovali pre par dana??!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti