"Udruženi za slobodan Novi Sad" o odbijanju njihove liste zbog nedostataka: "Traže dlaku u jajetu"

Odbijanje Gradske izborne komisije da prihvati listu Koalicije "Udruženi za slobodan Novi Sad" je traženje dlake u jajetu da bi opozicija imala što manje vremena za kampanju.
Tako je za 021.rs ocenio Miloš Tubić, prvi sa liste udružene opozicije.
 
Odluka je doneta sat vremena pre isteka roka od 48 sati u kojem je GIK trebalo da razmotri zahtev "Udruženi za slobodan Novi Sad", koalicije koju čini 12 opozicionih stranaka i pokreta.
"GIK je utvrdio da adrese iz očitane lične karte pojedinih kandidata nisu potpuno identifikovane sa onima koje smo uneli u tabelu sa svim kandidatima. Primera radi, ako nekome piše adresa sa kućnim 4 u našoj tabeli, a u očitanoj ličnoj karti stoji 004, to je problem. Ovlašćenje koje spominju navodno je sporno zbog datuma, jer nije upisan datum na dan overe koalicionog sporazuma, što je potpuno nevažno", kaže Tubić.
 
Dodao je da se očito traži dlaka u jajetu.
"To se radi samo da naša lista ili ne bi bila proglašena ili da se odugovlači sa njenim prihvatanjem, da bi opoziciji što manje vremena ostalo u kampanji. Naravno, fantomske liste SNS su ekspresno prihvaćene i bez zamerki ovog tipa", naveo je Tubić.
 
Istakao je da sve ove opstrukcije "pokazuju količinu straha vladajuće stranke od gubitka vlasti u Novom Sadu".
 
Gradska izborna komisija je naložila ovoj koaliciji da u roku od 48 sati ispravi ove nedostatke, inače će njihova lista biti odbačena. Ukoliko se ovo desi, opozicija neće učestvovati na izborima, jer danas, 12. maja u ponoć ističe rok do kog se može podneti lista.
  • Anći

    13.05.2024 10:06
    Luzeri
    Samo još muda Marijanova nam ova opozicija nije ponudila , a sve drugo smo osetili od njih...Koga oni više foliraju?
  • Gariša

    13.05.2024 00:58
    POKS
    Pa, POKS je kukavičije jaje.
    Ovi naivci prihvatili njih i Ljigu.
    Neće dostaviti dokument na vreme, nova lista ne može da se preda jer je rok istekao.
    Posle će im đavo biti kriv.
  • Tibi

    12.05.2024 19:44
    Ma idemo na ulice, ali sad do kraja.
    Dosta je da nas probisvet terorise!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".