Udruženje Miše Ronina: Namerno nam dat samo jedan overivač, snimaju nas, posmatraju dvogledima

Grupi građana "Budi heroj - Miša Ronin Bačulov" nadležni su obezbedili samo jednog gradskog overivača, kako bi je sprečili da u zakonskom roku, danas do ponoći, preda izbornu listu.
To je saopštila grupa građana "Budi heroj - Miša Ronin Bačulov".
 
"Nakon skandaloznog odbijanja liste, predate u četvrtak, 8. maja, koja je imala dovoljno validnih potpisa, naprednjaci, vidno uplašeni od časnih, sposobnih i slobodnih građana Novog Sada, nastavljaju opstrukciju tako što gradskim overivačima zabranjuju, a na javne beležnike vrše pritiske da ne odgovaraju na naše pozive, iako bi na dan predaje liste morali da overavaju izjave birača, bez obzira na to što je nedelja", kažu u ovoj organizaciji.
Podsećaju sve koji opstruišu prikupljanje potpisa da ovim čine krivično delo Povreda prava kandidovanja iz člana 154 Krivičnog zakonika.
 
"Posebno ističemo da su pritisci prisutni i od strane kriminalnih krugova bliskih vlasti. Nad glavama nam lete dronovi, sa zgrada nas posmatraju dvogledima, a iz džipova snimaju. Zato osnovano pitamo: Dali su ovo izbori koji dolikuju navodno demokratskoj državi", kažu u ovom udruženju.
Dodaju da bez obzira na sve, građani u sve većem broju pristižu i pružaju podršku njihovoj listi. 
 
Podsetimo, lista "Budi Heroj" je odbijena zbog toga što jedan kandidat ima pasiviziranu adresu, nakon čega je ta grupa građana najavila da će pozvati građane ispred Gradske izborne komisije ukoliko im se ne obezbede overitelji.
  • Bulevar

    13.05.2024 16:43
    S2
    Meni se desilo da mi je pasivizirana licna karta, a to sam saznao kad sam išao da registrujem auto. Velika je verovatnoća da ni ne znate da vam je pasivizirana dok vam ne zatreba. A razlog zašto vam to urade može biti banalan kao meni, da iz vojnog odseka nisu mogli da vas nađu ( zgrada ima više ulaza).
  • Zos

    13.05.2024 10:59
    Očigledna još jedna SNS lista.
  • Komšija

    13.05.2024 09:25
    @John Holmes

    Gle ovog indijanca što se loži kao da je deset zgibova uradio. E još samo da niste blokirali pola Bulevara despota Stefana zato što vas je mrzelo da se parkirate kao ljudi a ne primitivni divljaci pa da vam neko poveruje da ćete da "menjate grad na bolje". To tako u vašem selu može, ovde ne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.