Zajednici Srba u Novom Sadu "nestala" kandidatkinja: Promenila adresu, nema je u firmi

Nakon što je novosadska izborna komisija odbila da proglasi listu stranke "Zajednica Srba", oglasila se i ova stranka, tvrdeći da je reč o narušavanju izbornog pluralizma i demokratskih standarda.
Zajednici Srba u Novom Sadu "nestala" kandidatkinja: Promenila adresu, nema je u firmi
Foto: 021.rs (ilustracija)
Kako navode u saopštenju za medije, u obrazloženju odluke o odbijanju se vidi da je jedna kandidatkinja naknadno formalno prestala da bude građanka Novog Sada, "iako živi u Novom Sadu".
 
"Njeno radno mesto je takođe u Novom Sadu, u Elektrovojvodini. Ona je potpisala saglasnost da bude kandidatkinja za odbornicu, te izjavu podrške kandidaturi izborne liste 'Prof. dr Zoran Milošević - Zajednica Srba", 4. maja, sa važećom ličnom kartom i adresom u Novom Sadu. Izborna lista je predata narednog dana", navodi ova stranka.
Dodaju da je 7. maja, pred donošenje odluke proglašenju ove izborne liste, ova kandidatkinja dobija "nepostojeću adresu, na Fruškoj gori, u Opštini Sremski Karlovci".
 
"Kandidatkinja za odbornicu u Skupštini grada Novog Sada zbog koje je odbijena lista Zajednice Srba, naprasno je nestala. Svaki pokušaj da se ostvari bilo kakav kontakt posle promene adrese bio je uzaludan. U Elektrovojvodini, gde je zaposlena, dali su informaciju da je otišla na bolovanje. U kući gde živi sa porodicom kažu da je nema, a nova adresa ne postoji", kažu u ovoj stranci.
 
Oni smatraju da je ovde "više nego čitljiv rukopis onih koji stoje iza rušenja izborne liste profesora Miloševića i narušavanja izbornog pluralizma".
Ističu i nelogičnost čekanja Gradske izborne komisije kojoj je trebalo dva dana da odluči o njihovoj izbornoj listi, iako su prvi predali spisak kandidata.
 
Zajednica Srba uložila je prigovor koji je Gradska izborna komisija odbila, i sada im preostaje da podnesu žalbu sudu.
 
Podsetimo, ova lista imala je dovoljan broj potpisa (1.372), nije prihvaćena jer jedan kandidat nema prebivalište u Novom Sadu, a jednom je pasivizirana adresa. Takođe, GIK je naveo da u dokumentaciji nije dobro navedeno ko je predlagač liste. 
Ovu listu, koja nosi ime "Prof. dr Zoran Milošević - Zajednica Srba" podnela je politička stranka "Zajednica Srba" koju vodi Branislav Švonja.
  • MARE NS

    14.05.2024 22:28
    Koliko je bilo komentara da su "SNS lista", da su "trojanski konji" itd. Verujte mi, iz onoga što sam načuo ITEKAKO bi bili konkurencija SNS, pogotovo u prigradskim naseljima Novog Sada, Adicama, Veterniku. Futogu, itd. "Tresle su im se gaće" od njih, zato su ih i sabotirali.
  • Zoran

    14.05.2024 15:13
    Lopovluk
    ako se ne dozvoli kandidovanje ove liste zbog ovoga, treba cela opozicija da proglasi bojkot gradskih izbora, skandalozno ponašanje, kao da će večno vladati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti