Zaposleni u novosadskim sudovima i tužilaštvima od septembra u novoj zgradi

Izgradnja novosadske Palate pravde je u završnoj fazi, a preseljenje zaposlenih iz stare zgrade je planirano početkom septembra.
Zaposleni u novosadskim sudovima i tužilaštvima od septembra u novoj zgradi
Foto: Grad Novi Sad
To je u utorak, 14. maja, rečeno prilikom obilaska zvaničnika. 
 
Ministarka pravde Maja Popović, navela je da će Vlada Srbije izdvojiti milion evra za opremanje zgrade najmodernijom opremom.
Gradonačelnik Milan Đurić izjavio je da je Grad obezbedio uslove da se novi objekat na adekvatan način uklopi u postojeći ambijent gradske celine, uz maksimalno očuvanje zelenih površina. 
 
Rekao je da je projektom predviđeno uređenje čitave blokovske površine oko zgrade pravosudnih organa, koje podrazumeva radove na asfaltiranju objekata putne privrede, kao i na uređenju zelenih površina, sadnju pet stabala i 1.425 niskih sadnica zelenila, rekonstrukciju travnjaka na površini od 1.150 m2, a prostor će biti obogaćen i novim urbanim mobilijarom. 
 
"Procenjena vrednost radova iznosi oko 11,2 miliona dinara", istakao je Đurić.
Završne radove na novoj zgradi pravosudnih organa u Novom Sadu obišli su ministarka pravde Maja Popović, ministarka za evropske integracije Tanja Miščević, evropski komesar za proširenje Oliver Varhelji, predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić. 
 
Izgradnju zgrade finansirala je Evropska unija sa 13 miliona evra. U novom objektu na uglu Stražilovske i Maksima Gorkog nalaziće se krivična odeljenja Osnovnog i Višeg suda, kao i Osnovno i Više javno tužilaštvo. 
 
Palata pravde u Novom Sadu deo je projekta Judical Infrastructure Assessement Republic of Serbia, koji ima za cilj povećanje efikasnosti pravosuđa i nezavisnosti sudstva, kao podršku Srbiji u reformama u procesu pristupanja Evropskoj uniji i unapređenju IT infrastrukture u pravosuđu Srbije.
  • Šifonjer

    15.05.2024 16:41
    @Klisanin
    Samo si ljubomoran što mi gospoda iz Starog Grada imamo 2 suda (imali bismo 3 da nisu preselili Prekršajni, a vi njivari samo zatvor. Ali neka, vama se taj zatvor baš uklapa u ambijent ;D
  • Šuntavilo

    15.05.2024 12:23
    @Nema
    "Za službena vozila zaposlenih, sigurno ne za advokate i stranke."

    Svaki advokat koji drži do sebe ima kancelariju u blizini, greota je paliti škodu/pasata/audija zbog 100 metara.
    Advokati iz drugih mesta neka parkiraju kod švalera/švalerke.

    A što se tiče stranaka, citiraću ZKP:

    Član 2

    Tačka 9): "stranka" je tužilac i okrivljeni;

    Utvrdili smo da tužioci parkiraju u podzemnoj garaži, jer su zaposleni.

    Što se tiče okrivljenih, ako si okrivljen za krivično delo u Srbiji, onda ili dolaziš peške/biciklom, ili te dovoze iz pritvora. Ko u Srbiji čini krivična dela, a ima za sopstvena kola i na slobodi je, njega ni ne gone ;D

    Eto pobedio sam te, a nisam čak ni pravnik, poyyy.
  • Nema

    15.05.2024 11:32
    ... A što se tiče parkinga, ima velika podzemna garaža ispod zgrade.

    Za službena vozila zaposlenih, sigurno ne za advokate i stranke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti