Sasvim druga priča: Podnosimo peticiju do 28. maja za zabranu rada kladionica u gradskom jezgru

Grupa građana "Sasvim druga priča" saopštila je da nastavlja svoju borbu za promene fokusirajući se na problem kockanja u gradskom jezgru.
Sasvim druga priča: Podnosimo peticiju do 28. maja za zabranu rada kladionica u gradskom jezgru
Foto: 021.rs

Kako navode, kod glavnog ulaza u Štrand u utorak je skupljeno dodatnih 300 potpisa građana koji podržavaju peticiju za zabranu rada kockarnica i kladionica u strogom centru Novog Sada.

U prethodna dva navrata kada su bila organizovana potpisivanja peticija, kod Limanske pijace i kod TC Promenada, prikupljeno je više od 800 potpisa.

Iz grupa građana "Sasvim druga priča" ističu da kockarnice i kladionice u srcu grada negativno utiču na vrednosti mladih i aktivno ih podstiču da patološki kockaju, često dovodeći pojedince i njihove porodice u teške i često bezizlazne situacije.

"Jedna od ključnih ciljeva u našem programu je borba protiv ovog zavisničkog ponašanja, sa posebnim fokusom na zaštitu mladih od takvih negativnih uticaja. Kockanje u ranoj mladosti povezano sa raznim problemima u kasnijem životu, uključujući dugove, narušene porodične i međuljudske odnose, ali i mentalno zdravlje".

Oni pitaju zašto se vlast ne bavi ovim aktuelnim problemom društva, ko štiti interese kockarnica i kladionica u gradu i zašto se ta tema ne tretira ozbiljno.

Dodaju i da će u naredne dve nedelje u najmanje još dva navrata prikupljati potpise kako bi peticiji predali gradskim vlastima do 28. maja.

Grupa građana "Sasvim druga priča" učestvuje na izborima za novosadski parlament koji se održavaju u nedelju 2. juna, a nastupiće pod rednim brojem 5.

  • Duda

    18.05.2024 17:05
    Zatvoriti, nego sta, hitno
    Onda te iste kockarnice daju donacije za Sigurnu žensku kucu u Novom Sadu koja posluje u okviru centra za cocijalni rad.
    Koje licemerje, nemoral, a koliko su porodica, zena i dece ojadili....
  • Lika

    16.05.2024 16:42
    mobra126@yajoo.com
    Zatvoriti sve ko Albanija.
  • Aleksandra

    16.05.2024 13:54
    Deca - kladionice - zavisnost
    Nenormalno puno je izgrađeni kladionica, u svakom selu, svakom ćošku grada, nema gde ih nema...u selima u kojima nema banka, nema apoteka, a ima po 3 kladionice...Velike su tu prevare u pitanju...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti