Međunarodni poljoprivredni sajam od danas u Novom Sadu

Međunarodni poljoprivredni sajam, 91. po redu, održaće se od subote, 18. maja do četvrtka, 23. maja.
Međunarodni poljoprivredni sajam od danas u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Tema ovogodišnjeg sajma je "Zelena poljoprivreda", a partner priredbe će biti EU.
 
Posetiocima će se tokom šest dana predstaviti 1.200 izlagača iz Srbije i 40 drugih zemalja. 
"Fokus ovogodišnjeg Sajma biće promocija održive poljoprivrede, a u šest dana, u okviru programa na EU paviljonu biće priređeno više od 40 događaja. Na otvorenom prostoru Novosadskog sajma biće izložen veliki broj najsavremenijih poljoprivrednih mašina, a uz standardne i poznate modele biće i mnogo novina - govorimo o  premijerama koje posle Sajma u Hanoveru stižu pravo na Poljoprivredni sajam. U pripremi su i svi ostali dobro poznati segmenti i prateći programi, kako na Manježu tako i u ostalim delovima Sajma", rekao je generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić.
Posetioci će u Hali "Master" moći da posete štand Ministarstva poljoprivredne i dobiju potrebne informacije o trenutno aktuelnim temama u vezi sa subvencijama, ali i o planovima ministarstva. Kroz niz predavanja, okruglih stolova i edukacija u Kongresnom centru "Master" biće još mnogo interesantnih tema.  
 
"Verujemo da će najatraktivnija biti Nacionalna izložba stoke u kojoj smo godinama pokrovitelj i zadovoljstvo mi je da čujem su svi kapaciteti popunjeni i da će Nacionalna izložba stoke imati šta da pokaže. Tu je i Izložba organskih proizvoda, proizvoda sa oznakom geografskog porekla, oznakom 'Srpski kvalitet' i zanatskog piva i verujem da će i ova izložba biti veoma interesantna za posetioce", rekao je pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Nenad Katanić.
 
Poljoprivredni sajam će svečano biti otvoren u subotu, 18. maja, u 11 časova. 
 
Cena ulaznice za odrasle je 800, dok je za decu, penzionere, kolektivne posete đaka i studenata 400 dinara. 
 
Radno vreme sajma će biti od 9 do 19 časova.
 
Više informacija na sajtu www.sajam.net.
  • xqt

    18.05.2024 19:28
    Da se informišemo
    Pošto će biti i izložba poljo privrednih proizvoda,jedan njen deo treba da bude posvećen svim onim proizvodima koji su nam vraćeni iz inostransrva.
  • Zemlja čudesa

    18.05.2024 11:08
    800???
    Cena od 800 dinara za ono što bez ikakvih problema možeš pronaći za 5 minuta na internetu? Uludo bačene pare.
  • Kosta

    18.05.2024 07:09
    Kome i čemu?
    Osim priredbe da gradska deca vide uživo domaće životinje, ovo više ničemu ne služi.
    Zemljište je odavno u posedu domaćih i stranih tajkuna, kao i prerađivači.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".