Počinje suzbijanje ambrozije u Novom Sadu: Apel na vlasnike privatnih parcela da to sami rade

Gradsko zelenilo počinje suzbijanje ambrozije u Novom Sadu i prigradskim naseljima.
Ambrozija će se suzbijati na ukupnoj površini od 9.500.000 kvadrata, saopšteno je iz ovog preduzeća.
 
Predviđeno je da se ambrozija na 8.842.000 kvadrata uklanja mehanički, što podrazumeva košenje i sakupljanje, a da se hemijskim merama suzbija na 658.000 kvadrata. 
"Suzbijanje ambrozije i drugih alergenih biljaka radiće se u periodu od maja do novembra, u skladu sa meteorološkim uslovima i stanjem na terenu sistematski, na osnovu naloga Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije i preporuka Prirodno-matematičkog i Popljoprivrednog fakulteta, koji su zaduženi za poslove monitoringa", kažu u Gradskom zelenilu.
Gradsko zelenilo apeluje na vlasnike privatnih parcela, građevinskog zemljišta i poljoprivrednike da uklone ambroziju sa svojih parcela kako se ova alergena biljka ne bi širila. 
 
Podsećaju da je na osnovu Uredbe o merama za suzbijanje i uništavanje korovske biljke ambrozija, koja je propisana u skladu sa Zakonom o zaštiti bilja, svaki vlasnik ili korisnik poljoprivrednog ili građevinskog zemljišta dužan da ukloni ambroziju sa svoje parcele pod pretnjom novčane kazne.
  • Vlada

    17.05.2024 12:19
    O kakvom mi uklanjanju ambrozije peičamo kad Gradsko zelenilo ne odnosi pokošenu travu nego je ostavlja po parkovima?
  • Kuku lele

    16.05.2024 09:46
    Gradsko zelenilo ne moze da prepozna ni komarce a kamoli ambroziju. Sve se pozaposljavali nestrucni ljudi
  • Nada

    16.05.2024 09:12
    Brže, jače, najgore
    Obećanje ludom radovanje. Pred izbore sve je moguće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".