Veliki dužnici će račune plaćati na rate

Novosađani koji "Informatici" duguju velike sume za komunalije, moći će da se dogovore sa ovim preduzećem oko otplate zaostale sume na rate.
Novosađani koji "Informatici" duguju velike sume za komunalije, moći će da se dogovore sa ovim preduzećem oko otplate zaostale sume na rate.

Na spisku dužnika "Informatike" nalazi se 11.000 imena, kojima su nakon podvlačenja crte na kućne adrese stigle tužbe. Megadužnici, koji račune nisu plaćali deset godina i više, do 31. decembra prošle godine imali su i mogućnost otpisa kamate ukoliko dug plate do tog datuma.

Prema odredbama Zakona o izvršnom postupku, "Informatika" ima pravo da svoja dugovanja naplati putem plenidbe zarade ili imovine. Ukoliko se dugovanje ne može naplatiti na ova dva načina, može se sprovesti prodaja nepokretnosti, što se do sada desilo u 15 slučajeva.

  • Psihonaut

    20.01.2012 06:43
    Anonimusu
    Ti likovi koji ne plaćaju godinama su redovno tuženi, tako da njihova dugovanja zastarevaju tek nakon 10 godina...
    JKP Informatika je jedna od retkih komunalnih preduzeća, koja nije na budžetu grada, niti uzima novac od građana.
    Nije mi jasno da se čovek buni zato što je dobio račun 0,00 dinara, naročito zato što ga nije častila Informatika, već je nagrađen za redovno plaćanje od strane svih onih koji učestvuju u objedinjenoj naplati i pogotovo mi nisu jasni ljudi koji se žale na neplaćanje provizije... Limančice, potrebno je da odeš direkt na Buleva cara Lazara 3 i tražiš od portira da te usmeri u kojoj kancelariji ćeš sklopiti Ugovor o plaćanju na rate...
  • Ljuska bez kikirikija

    18.01.2012 20:00
    Kakav samar redovnim platisama!
    A ti sad i dalje buda kreten i placaj redovno i onda lopovi i secikese ispadnu povlasceni

    Sramota sta rade u novom gradu
  • @ Anonimus

    18.01.2012 13:34
    0.00
    Razumem kako se osećaš i ja sam imao isti osećaj.
    Meni stigao račun za decembar sa iznosom 0,00. Prosto sam se iznenadio. Prvi utisak je bio super 12000 nije malo. Međutim obrni okreni to je opet plaćeno od naših para.
    I dalje se osećam bezveze. Obrni, okreni u ovoj zemlji pre ili kasnije shvatiš da si budala ako radiš kako treba i po pravilima.

    Ja ću ipak i dalje raditi kako sam vaspitan i naučen od roditelja. Bez obzira na glupav osećaj.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti