Đurić: Verujem da će svi Novosađani vremenom u sebi razviti ekopatriotizam

Gradonačelnik Milan Đurić potpisao je Memorandum o razumevanju sa direktorkom kompanije "Sekopak" iz Beograda, Violetom Belanović Kokir, u cilju širenja sistema primarne selekcije ambalažnog otpada.
Đurić: Verujem da će svi Novosađani vremenom u sebi razviti ekopatriotizam
Foto: Grad Novi Sad
Violeta Belanović Kokir je rekla da memorandum predviđa da će "Sekopak" nabaviti 350 zvona za odvajanje staklene ambalaže, 100 zvona za odvajanje papirnog ambalažnog otpada, kao i 5.000 kanti za odvajanje svih vrsta ambalažnog otpada u domaćinstavima.
 
Đurić je naveo da sa kompanijom "Sekopak" Novi Sad sarađuje već trinaest godina.
"U više projekata sakupljeno je 290 tona staklene i 65 tona pet ambalaže, dok je u okviru projekta 'Novi Sad pametno reciklira' postavljanjem reciklomata na centralnim gradskim lokacijama za sakupljanje PET ambalaže i aluminijumskih limenki samo od 10. aprila sakupljeno čak 500 kg PET ambalaže i 200 kg aluminijumskih konzervi", dodao je gradonačelnik.
 
Rekao je da "veruje da će svi Novosađani vremenom u sebi razviti 'ekopatriotizam' što je jedan od najboljih načina da negujemo i čuvamo naš grad i našu zemlju za generacije koje dolaze".
Podsetio je da je nedavno otvoreno prvo reciklažno dvorište u koje je uloženo oko 190 miliona dinara, dok je u toku izrada dokumentacije za izgradnju drugog reciklažnog dvorišta koje je planirano u Futogu. 
 
"Ovo predstavlja najznačajniji deo budućeg Regionalnog centra za upravljanje otpadom u Novom Sadu. Tu su takođe i humanitarno - ekološke akcije širenja svesti o zaštiti životne sredine koje Grad Novi Sad pomaže, pa je Udruženju 'Čepom do osmeha' nedavno obezbedio prostor u Kreativnom distriktu", naveo je Đurić.
  • Nikola NS

    18.05.2024 13:32
    Kakav patriotizam?
    Kada se reciklaža bude lepo plaćala da vidiš kako bi sve bilo u redu. Nije to nikakav patriotizam, o ti dete komunizma, nego zdrava pamet. 2 dinara po limenci i dinar po plastičnoj flaši jel mnogo? Jeste nazadnom SNS koji i u ovu temu nekako uključi patriotizam. Volem državu koliko ona mene voli. Danas je to skoro mržnja metaforički rečeno
  • Milana

    18.05.2024 07:20
    Povesti više računa
    I oni bi mogli da svoje radnike edukuju o načinu skupljanja.
    Na L2 pri svakom pražnjenju "zvona", ostane gomila polomljenog stakla na ulici.
  • .

    18.05.2024 05:37
    A za to vreme, divlje deponije pozdravljaju posetioce na ulazu u NS

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Na novosadski FTN upisano 2.173 brucoša

Na novosadskom Univerzitetu se polako završava prvi upisni rok a, kao i godinama unazad, najviše srednjoškolaca je bilo zainteresovano za Fakultet tehničkih nauka.