Zanimljiv utorak pred Novosađanima: Sunce, pljusak, vetar, radovi, predstave, izložbe...

Nova nedelja je počela prijatnim prolećnim ponedeljkom.
Zanimljiv utorak pred Novosađanima: Sunce, pljusak, vetar, radovi, predstave, izložbe...
Foto: 021.rs
Utorak nastavlja u tom maniru, uz moguće kratkotrajne vremenske nepogode.
 
Ali nemojte da vas pljuskovi obeshrabre. Ovaj utorak u Novom Sadu svakako nudi razne opcije za provođenje vremena "pod krovom", pa su tu brojne predstave, izložbe, promocije knjiga i svirke.
 
Ako putujete negde, treba da znate i sve izmene režima saobraćaja uvedene zbog radova na putevima.
 
Vaš 021 je, kao i uvek, tu da vam olakša da isplanirate dan koji dolazi.
Vreme
 
U Novom Sadu će i u utorak biti veoma toplo, a mogući su i jaki pljuskovi.
 
U drugom delu dana lokalno očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi, između 20 i 40 milimetara za kratak vremenski period, ponegde i više, jak i olujni vetar u zoni pljuska, kao i grad.
 
Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar. Jutarnja temperatura biće 17, a najviša 27 stepeni.
 
Biometeorološke prilike će nepovolјno uticati na cerebrovaskularne i srčane bolesnike, pa im se savetuje oprez. Kod osetlјivih osoba su mogući razdražlјivost, bolovi u mišićima i zglobovima, kao meteoropatske reakcije. 
Trebalo bi da znate... 
 
Radnici Novosadske toplane očitavaće stanja utroška toplotne energije na merilima toplote i na vodomerima za toplu potrošnu vodu za maj. Očitavanja su počela u ponedeljak, a iz ovog preduzeća apeluju na građane da im omoguće pristup mernim instrumentima u toplotnim podstanicama.
 
Podsećamo vas na aktuelne radove i izmene režima saobraćaja:
 
- U toku je košenje trave na deonici petlja Beška - petlja Novi Banovci, koje će trajati do 30. maja. Radovi se izvode u pokretu i u zoni radova zatvorena je zaustavna saobraćajna traka u dužini do pet kilometara. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.
 
-  Zabranjen je saobraćaj na ukrštanjima ulica sa Novosadskim putem, u Veterniku, zbog obnove kolovoza na Novosadskom putu, na deonici od Ulice Nova 1 (Heroji sa Košara) u Veterniku do Mačvanske ulice u Novom Sadu. Izmena režima saobraćaja se odnosi na kolovoznu traku, smer od Veternika ka Novom Sadu. Ovi radovi će trajati do 24. maja.
 
- Radovi se izvode na Trgu 1. maja i u delu Marodićeve ulice, od Ulice sestara Ninković do Trga 1. maja. Zabranjen je saobraćaj na Trgu 1. maja i u Marodićevoj ulici, od Ulice Novosadskog sajma do Ulice sestara Ninković. Rok za završetak posla je 28. jun.
 
- Režim saobraćaja je izmenjen i zbog radova u Pančevačkoj, od Ulice Nikole Mirkova do Oblačića Rada i u Ulici Dimitrija Milovanova, od raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom do objekta broj 2 u Ulici Dimitrija Milovanova. Saobraćaj je zabranjen u delu Ulice Pančevačke, od Ulice Nikole Mirkova do Ulice Oblačića Rada i u delu Ulice Dimitrija Milovanova, od broja 2 do Ulice Pančevačke. 
 
Zabranjen je saobraćaj u Ulici Oblačića Rada u zoni raskrsnice sa Ulicom Pančevačkom. Ulica Dimitrija Milovanova iz smera Ulice Nikole Mirkova, Ulica Boška Vrebelova iz smera Nikole Mirkova i Ulica Oblačića Rada iz smera Rumenačkog puta su "slepe". Planirani rok za završetak ovih radova je 7. avgust. 
Gde ići?
 
Izložba radova profesora i studenata Akademije umetnosti iz Kine i Srbije biće otvorena u Kulturnoj stanici Eđšeg u 14 časova. Tema je "Nasleđe i kreativnost", a postavka će trajati samo jedan dan i biće otvorena za posete svih 24 sata.
 
Radionica kineskog sečenja papira u Kulturnoj stanici Eđšeg počinje u 15 časova.
 
Solistički koncert učenice Muzičke škole "Isidor Bajić" Lenke Škrbić na klaviru održaće se u ovoj školi sa početkom u 19h.
 
Predstavljanje zbirke poezije "Zapratite me za još korisnih informacija" Nedima Sejdinovića održaće se u knjižari "Bulevar Books". Početak je u 19 časova.
 
Knjiga "Plavo prozorje" dr Milana Gromovića biće predstavlljena u Digitalnom omladinskom centru u 19 časova.
 
Izložba "Kolaž u tiganju" Ljubice Stojanović i Save Kuzmanovića biće otvorena 21. maja u 19 časova u SKCNS Fabrici.
 
Balet Srpskog narodnog pozorišta izvešće "Otelo", zasnovan na Šekspirovom delu, uz muziku koju čine segmenti iz dela Vivaldija i Betovena. Balet se izvodi u SNP-u, od 19h.
 
Knjiga Jasminke Petrović "Seks za početnike" bila je inspiracija za nastanak istoimene prestave u Pozorištu mladih. Predstavu možete pogledati u ovom pozorištu u utorak u 19 časova.
 
Muzički kviz održava se u Tegla baru u Merkatoru. Početak je u 19.30h.
 
Predstava "Poetesa" izvodi se u Srpskom narodnom pozorištu od 19.30h.
 
Vultures, Hyenas and Coyotes, Tvar' i Kratom sviraju u Crnoj kući od 20h.
 
Predstava "Kompletna istorija pozorišta (ukratko)" biće premijerno izvedena u utorak 21. maja u 20 časova u novoj zgradi SKCNS-a, koja se nalazi u Ulici Vladimira Perića Valtera 5.
 
Stendap veče Vlatka Štampara održava se u Domu kulture sa početkom u 20h.
 
Bendovi Agnostic Front, Reckoning i Reflection sviraju u Fabrici sa početkom u 21h.
  • @Anja

    21.05.2024 08:36
    Zaista nemate jednu trunku stida.
  • Anja

    21.05.2024 07:19
    to je Novi Sad
    meni iz unutrašnjosti Srbije je bila fascinantna vojvođanska klima.... secam se iako je davno bilo, kada sam otišla na studije i od solisa stan na Limanu našla. Novi Sad me očarao, a klima.... Mnogo je prijatnija nego u zapadnoj Srb, ali vetar, izlivi pljuskova....mada tada je bilo ipak umerenije, sada se svuda promenilo....
  • Veternik

    21.05.2024 00:29
    Voša igra finale kupa!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".