Mesna zajednica "Veternik" želi ulicu Blagoja Jovovića: Komisija u utorak o tome i drugim predlozima

Na sednici Komisije za nazive delova naseljenih mesta, u utorak će se odlučivati o imenovanju nekoliko ulica u Novom Sadu i okolini.
Mesna zajednica "Veternik" želi ulicu Blagoja Jovovića: Komisija u utorak o tome i drugim predlozima
Foto: 021.rs

Kako se navodi u saopštenju Skupštine grada, razmatraće se peticija Fondacije "Svetozar Miletić" za davanje naziva ulici u Novom Sadu po Ljubanu Jednaku, kao i predlog 549. motorizovane brigade "Car Dušan Silni" iz Beograda da ulica u Futogu dobije ime po Iliji Jeličiću.

Ova ulica se trenutno zove "Nova 3".

Komisija će takođe razmatrati predlog Saveta Mesne zajednice "Sremska Kamenica" za imenovanje jedne ulice u Sremskoj Kamenici po Milunki Savić, a jedne po ruži vetrova.
 
Mesna zajednica "Veternik" predložila je da se ulica "Nova 104" ubuduće zove Ulica Blagoja Jovovića, a KUD "Petefi Šandor" iz Budisave traži da jedna ulica dobije ime po Kalmanu Feheru.
Komisija će, osim ovih, razmatrati i predlog Džudo kluba "Vojvodina" da jedna ulica u Novom Sadu dobije ime po Svetozaru Mihajloviću Draži.
 
Razmatraće se i predlog Republičkog geodetskog zavoda za davanje naziva ulicama u Petrovaradinu na području Alibegovca i ulicama u Sremskoj Kamenici. 
  • Mima

    23.05.2024 21:31
    Novost
    Mesna zajednica veternik treba da ima centar, jedini koji nemaju igraliste za decu klupe gde bi mogli statiji ili roditelji da sednu kad izvedu dec, uzas koliko je neuredjen
  • Dejo

    20.05.2024 20:03
    Dada
    Zasto nebi nosila ime heroja koji je izvsio atentat na ustasu.Treba da bude gradjanima te ulice cest i ponos sto ce njihova ulica nositi ime velikog coveka.
  • zztop

    20.05.2024 18:35
    Još davno je albert einstein rekao da su svemir i ljudska glupost beskrajni, al za svemir nije siguran ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".