Odžić o predlogu da Narodnog fronta postane Solunskog fronta: Tu inicijativu odnesite u Beograd

Lista "Novi Sad - Glavni grad Vojvodine" Aleksandra Odžića usprotivila se ideji pokreta Dveri i Narodne stranke da se ulica Narodnog fronta preimenuje u Solunskog fronta.
Odžić o predlogu da Narodnog fronta postane Solunskog fronta: Tu inicijativu odnesite u Beograd
Foto: 021.rs
Kako ukazuju, na Detelinari već postoji Solunska ulica.
 
Osim toga, iz desne koalicije su tražili i da Bulevar Evrope postane Bulevar Đorđa Stratimirovića, iako na Adamovićevom naselju postoji Stratomirovićeva ulica.

"Mi Novosađani smo ponosni na sve naše novosadske ulice, pogotovo na one koje nas podsećaju na znamenite ličnosti našeg grada ili slavne tradicije antifašizma koje su utkane u identitet Novog Sada glavnog grada Vojvodine", poručuje Odžić.

Kako dodaje, Bulevar Evrope je novi bulevar koji svojim nazivom nedvosmisleno ukazuje put Novog Sada i čitave države ka Evropskoj uniji, a Novi Sad kao evropska prestonica kulture je odavno na tom putu sa kojeg ga neće izgurati nacionalisti i četnici koji pokušavaju da ga uvuku u njihov tamni vilajet. 
 
"Poručujemo im da tu svoju inicijativu za promenu novosadskih ulica odnesu za Beograd, pa neka se tamo sa njima zanimaju, a nas Novosađane i Novi Sad ostave na miru od njihovih nesuvuslih ideja i inicijativa jer je Novi Sad glavni grad Vojvodine i uvek će to i biti", zaključuje Odžić.
  • Bojan

    22.05.2024 13:39
    @Милош М.

    Pa mi smo se i odredili i prihvatamo ih kao svoje, jedini koji se bune ste vi iz okolnih sela koji se ništa ovde ni ne pitate.
  • Милош М.

    22.05.2024 08:11
    У Београду је улици Народног фронта одавно враћен стари назив Улица краљице Наталије. И грађани Новог Сада би требало да се слободно одреде према називима који бележе и славе тоталитарно, антидемократско политичко наслеђе друге половине 20. века.
  • Zvonko

    21.05.2024 16:05
    Vojvodina republika
    Zbog ovakvih ispada Vojvodina i trebada bude republika. Dosta je Beograd kadrirao po NS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti