VIDEO U Bačkoj na snazi crveni meteo-alarm: Nevreme zahvatilo zapadni deo Srbije, Sevojno bez struje

Meteoalarm za područje zapadne Srbije, pre svega za Mačvanski okrug, podignut je na najviši crveni stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod, upozoravajući na jako nevreme.
VIDEO U Bačkoj na snazi crveni meteo-alarm: Nevreme zahvatilo zapadni deo Srbije, Sevojno bez struje
Foto: Pixabay
Veoma intenzivni pljuskovi sa gradom očekuju se i na području zapadne Bačke i zapadnog Srema.
 
"Kako se linijski grmljavinski sistem premešta u južnoj-jugozapadnoj struji, u pojedinim delovima ove oblasti jak intenzitet pljuskova sa grmljavinom i gradom zadržaće se i duže od dva sata, uslovljavajući količine padavina od 40 do 80 mm, lokalno i više", navodi se u hitnom upozorenju RHMZ-a objavljenom u 17.15 sati.
 
Ranije u toku dana jako nevreme praćeno pljuskovima i gradom zahvatilo je zapadni deo Srbije. Padavine, sa lokalnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom pogodile su Zlatiborski okrug – Bajinu Baštu, Čajetinu, Užice, Požegu i Kosjerić, kao i Podrinje.
Obilnu kišu, koja se sručila na Požegu u jednom trenutku zamenio je grad koji je bio veličine oraha, prenosi RTS.
 
Protivgradni strelci su dejstvovali sa više desetina raketa, tako da su umanjili štetu koju je mogao da donese gradonosni oblak nad Požegom. Grad je padao u dva navrata, oko 15 časova nekoliko minuta, da bi u drugom naletu padao pola sata, praćen obilnom kišom i grmljavinom.
Nevreme je zahvatilo i Užice, gde je pala velika količina kiše praćena gradom, zbog čega su se niz pojedine ulice slivale bujice vode.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glas Užica (@glas_uzica)

 
Hitno upozorenje RHMZ-a
 
Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) izdao je prethodno hitno upozorenje u 16 sati.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
"Oblačnost koja je u prethodna dva sata zahvatila Podrinje i jugozapadnu Srbiju, a naročito sever Zlatiborskog okruga (Bajina Bašta – Čajetina – Užice – Požega – Kosjerić), u naredna dva časa širiće se ka Kolubarskom okrugu i severu Moravičkog okruga", navode iz RHMZ-a.
 
Kako dodaju, istovremeno, oblačnost iz Semberije i Slavonije zahvatiće zapadne delove Bačke i Srema uz pojavu intenzivnih pljuskova sa gradom i jakim vetrom i u ovim oblastima.
 
Obilne padavine, praćene i krupnim gradom, zahvatili su danas popodne i područje Novog Pazara i okoline. Prema snimcima i fotografijama sa društvenih mreža, u nekim delovima padao je grad veličine oraha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Zbog jakog nevremena Sevojno ostalo bez struje
 
Jako nevreme zahvatilo je i Sevojno zbog čega je došlo do prekida u napajanju električnom energijom. Jaki pljuskovi uslovili su veliku količinu vode na ulicama Sevojna i okoline zbog čega je otežano kretanje kolovozom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".