Pljusak uz grmljavinu i u Novom Sadu: RHMZ prethodno izdao hitno upozorenje

Oblačnost sa jakim pljuskom, grmljavinom i lokalno gradom sa zapada Srema i Bačke u narednom času zahvatiće Novi Sad, a u naredna dva časa proširiće se na veći deo Bačke i severnog dela Banata.
Pljusak uz grmljavinu i u Novom Sadu: RHMZ prethodno izdao hitno upozorenje
Foto: 021.rs
Tako je glasilo upozorenje koje je RHMZ objavio u 17.30 časova.
 
Kiša je ubrzo u Novom Sadu počela da pada, oko 17.45, uz grmljavinu, vetar i jak pljusak, da bi nakon pola sata stala.
U Mačvanskom okrugu, gde su u prethodnim satima padavine bile obilnije, intenzitet pljuskova polako slabi.
 
U svim ovim oblastima na snazi ostaju narandžasti i crveni meteoalarm.
Novi grmljavinski razvoji sa gradom osmatraju se na jugozapadu Srbije (Raški i Moravički okrug: Novi Pazar - Ivanjica - Čačak), a u naredna dva časa očekuju se i u dolini Zapadne Morave.
 
Podsetimo, padavine, sa lokalnim pljuskovima, gradom i jakim vetrom pogodile su Zlatiborski okrug - Bajinu Baštu, Čajetinu, Užice, Požegu i Kosjerić, kao i Podrinje.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glas Užica (@glas_uzica)

 
Obilnu kišu, koja se sručila na Požegu u jednom trenutku zamenio je grad koji je bio veličine oraha, javlja RTS. Grad je padao i u Novom Pazaru.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Protivgradni strelci su dejstvovali sa više desetina raketa, tako da su umanjili štetu koju je mogao da donese gradonosni oblak nad Požegom. Grad je padao u dva navrata, oko 15 časova nekoliko minuta, da bi u drugom naletu padao pola sata, praćen obilnom kišom i grmljavinom.
 
Snažna oblačnost stigla je i do Podrinja, u Loznici je takođe pala velika količina kiše praćena gradom.
 
U Mačvi je meteoalarm podignut na najviši crveni nivo, u naredna dva sata može pasti između 40 i 80 litara kiše po kvadratnom metru, lokalno i više uz grmaljavinu i grad.
 
Oblačnost će se širiti ka Kolubarskom okrugu, dalje će se intenzivirati u zapadnom Sremu, a početak jakih padavina očekuje se i na zapadu Bačke, navodi RHMZ.
 
Prema objašnjenju sa sajta Republičkog hidrometeorološkog zavoda, crveni meteo-alarm označava vrlo opasno vreme.
 
Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.
  • Hm...

    21.05.2024 20:09
    Sad mi iskočilo na mobilnom upozorenje da se opet sprema jaka kiša, grad i vetar za Novi Sad oko 21 h
  • Juca

    21.05.2024 18:49
    A čemu služe ta hitna upozorenja RHMZ-a 5-10-15 minuta pre nevremena i šta mi možemo da uradimo povodom toga? Bilo bi zanimljivo čuti objašnjenje.
  • Wow

    21.05.2024 18:12
    Wow, 15 minuta ranije. Baš na vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".