Više tapkaroša pred Spensom nego turista u Novom Sadu

Danas se završava prva faza Evropskog rukometnog prvenstva, ali će Novi Sad i narednih dana biti domaćin za šest selekcija koje će pokušati da izbore polufinale.

Danas se završava prva faza Evropskog rukometnog prvenstva, ali će Novi Sad i narednih dana biti domaćin za šest selekcija koje će pokušati da izbore polufinale.

Na Spensu će se u nedelju, utorak i sredu odigrati još ukupno 9 mečeva, a za sada su samo sigurni učesnici Hrvatska i Španija. Ukoliko prođe Mađarska, i eventualno Slovenija, to će već biti ozbiljan broj navijača na tribinama Velike dvorane.

Uprkos raznim izjavama zvaničnika i nagađajućim novinarskim napisima, prva dva takmičarska dana pokazala su da u Novom Sadu nije bilo ni 100, a kamoli nekoliko hiljada očekivanih turista. Na tribinama je bilo ukupno 30-ak Francuza, desetak Rusa i nekoliko Španaca i oni su se smestili u ovdašnjim hotelima. Takođe, čitavu zapadnu tribinu ispunilo je u ponedeljak i sredu, a verovatno će tako biti i danas, nekoliko hiljada Mađara. Oni su, skoro svi do jednog, doputovali organizovano autobusima, delom i automobilima, a po završetku utakmice vratili se nazad za šta im u najgorem slučaju nije trebalo više od četiri sata.

Bez obzira na to što prva nedelja šampionata nije dovela turiste u Novi Sad (sem ako neko ne računa nekoliko desetina njih kao ozbiljan turistički bum), od prekosutra bi moglo da ih svakako bude daleko više. Pre svega zato što nadmetanje počinje već u nedelju i traje četiri dana pa je lakše navijačima iz susednih zemalja da uzmu slobodne dane i ovde ostanu kratko vreme ili bar da spoje utorak i sredu, a i utakmice su atraktivnije. Sem Hrvata, velike šanse da ostanu imaju Mađari, solidnu "armiju" od oko 600 navijača imaju i Norvežani i moguće je da ih bude i više. Šansu da prođu imaju i Slovenci, a ako se to desi, treba očekivati bar 2.000 "zmajčeka".

Međutim, problem za nadležne trebalo bi da predstavlja činjenica da su Slovenci i Norvežani već smešteni u Beogradu i da im je glavni grad izuzetno privlačan (tako tvrde), a organizovanim autobuskim prevozom idu na utakmice. Oni Hrvati koji su noćili prethodnih dana takođe su se odlučivali za Beograd, ali je većina u sredu došla autobusima u Vršac i otišla "kući". Novi Sad je ipak daleko bliže, pa ih treba očekivati. Iz TO Novog Sada tvrde da su dovoljno učinili za moguću najezdu turista i da su oni malobrojni koji su ovde - zadovoljni. A hoće li od vikenda svoje novce trošiti u novosadskim lokalima ili ne znaćemo brzo. Sigurno je da od očekivanih 25.000 turista nema ništa, ali i nekoliko hiljada mnogo bi značilo.

Tapkaroši, kojih je pred dvoranom Spensa koliko i Rusa, Francuza i Španaca zajedno, kažu da nema dobre zarade jer su Mađari karte naručili internetom pa ih prodaju samo domaćoj publici i to po relativno pristojoj ceni od 500 do 1.500 dinara, u zavisnosti od originalne cene ulaznice. Odakle im karte nije poznato. Kažu da navijaju da prođu Slovenci pa bi uz Hrvate sigurno imali zaradu. Ulaznica inače ima dovoljno na blagajni, a biće ih i od nedelje, najjeftinije će biti od 1.000 dinara.

Kada navijači dođu na Spens ulazi su dobro označeni i uz pomoć redara lako se dolazi do svog mesta, mada praznih stolica ima sasvim dovoljno i većina sedne gde im je zgodno. Pivo je 200, hot-dog 200, kokice 150, majice 2.000, a šalovi reprezentacija 1.500 dinara.
Navijači tuđim himnama ne zvižde. Doduše, na opšte iznenađenje ni naši nisu zviždali Nemačkoj himni na nedavnom boks meču između Borovčanina i Buholca što nije uobičajeno za takmičenja organizovana npr. u Beogradu.

Dodajmo da su svi mečevi maksimalno obezbeđeni. (S. Krajnović)

  • Мире

    20.01.2012 16:38
    @Anonimus
    Величина града се не мери у квадратним километрима већ по људима који у њему живе и који га чине великим...
    Углавном Нови Сад има и даље своју препознатљиву душу за разлику од Београда, а велики број београђана може само да сања да живи овде.
  • Cookta

    20.01.2012 15:02
    Bezalkoholno pivo je u pitanju.
  • 20.01.2012 14:33
    http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Nezadovoljni-jer-
    e moja SRBIJO !!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti