Opozicija delila letke zaposlenima u gradskim preduzećima: "Nemojte biti kapilarni glasovi vlasti"

Aktivisti opozicije okupljeni oko liste "Ujedinjeni za slobodan Novi Sad" održali su ispred zgrade Skupštine grada akciju.
Opozicija delila letke zaposlenima u gradskim preduzećima: "Nemojte biti kapilarni glasovi vlasti"
Foto: 021.rs
Kako javlja reporter 021.rs, opozicioni političari su zaposlenima u Skupštini grada i drugim javno-komunalnim preduzećima i gradskim upravama delili letke i pozivali ih da se "odupru naprednjačkoj vlasti i da ne budu kapilarni glasovi".
Više desetina aktivista različitih političkih stranaka i pokreta koji su uključene u koaliciju "Udruženi za slobodan Novi Sad" delili su letke ispred gradskih ustanova od 15 časova.
 
Na listićima koji su deljeni zaposlenima u gradskim upravama pisalo je o načinima na koje "ucenjeni" mogu da ne glasaju za vladajuću Srpsku naprednu stranku, kako izgledaju listići koji treba da se ponište, ali i poziv da, ako već moraju da glasaju, svoj glas daju opoziciji.
 
Predstavnici novosadske opozicije su za 021.rs takođe rekli da žele da poruče radnicima da "svi koji su pošteno, svesno i savesno radili svoj posao ne moraju da se brinu i da neće biti nikakvog revanšizma". 
 
 
Kandidat za odbornika koalicije "Ujedinjeni za slobodan Novi Sad" Dejan Kulja rekao je za 021.rs da je razlog akcije sve brojnije pritužbe radnika da imaju sve veće pritiske od direktora i "vlastodržaca" na stranački aktivizam.
 
"Ono na šta se primoravaju jesu odlasci na mitinge, štandovi, skupljanje kapilarnih glasova i sve ono što je zakonom zabranjeno. Svim zaposlenima želimo da poručimo da nakon izbora 2. juna kada udružena opozicija u Novom Sadu pobedi, sva stranačka aktivnost neće biti predmet njihove aktivnosti", rekao je on.
Kako je istakao Kulja, "njihove obaveze biće samo one što su se Ugovorom o radu obavezali"
 
Lokalni izbori za odbornike u Skupštini Grada Novog Sada održavaju se u nedelju, 2. juna.
  • Bojan

    28.05.2024 10:54
    Licemerno
    Pa u tim istim preduzecima su radnici koje je g17, Liga i ostali zaposlili pre ove vlasti, o cemu pricaju oni sad? Da li ce se zabraniti partijsko zaposljavanje u JKP ako dodju oni na vlast, nek se izjasne oko toga zivo me zanima, ako vec potenciraju? Evo ja sam prvi ZA, svakako plate su kod privatnika mnogo bolje, nikad ne bih isao u cvarkov-torbica sistem...
  • kalorifer

    28.05.2024 08:39
    Wow ... delenje letaka ce nas momentalno uvrstiti u najrazvijenije drzave Evrope.
  • Leonardo

    28.05.2024 05:30
    Zbog ovog deljenja letaka resio sam da odustanem od vadjenja kanadske vize i ostanem ovde da zivim.
    Mnogo obecava ovo deljenje letaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".