Muke s prilazom Gradskom groblju: Rešenje u planu, ali ne i u budžetu

Novosađani koji odlaze na Gradsko groblje muče se sa prilazom koji je previše uzak i obrastao šibljem i visokom travom, i sa jedne i sa druge strane.
Muke s prilazom Gradskom groblju: Rešenje u planu, ali ne i u budžetu
Foto: 021.rs
Reč je o uzanom putu od Rumenačkog puta (od kamenoresca), levo pored groblja u smeru Sajlova. On je posebno važan za starije sugrađane koji ne mogu da pešače mnogo do udaljenih delova groblja.
 
Kako za 021.rs kažu sugrađani, zbog zaraslog i nebezbednog puta dolazi do manjih saobraćajnih nezgoda i oštećenja vozila.
Ovi problemi naročito su istaknuti subotom i nedeljom, kao i u vreme Zadušnica.
 
Iz Grada za 021.rs navode da se planira trajno rešenje ovog problema, ali da ono zavisi od izdvajanja finansijskih sredstava, kako bi se put rekonstruisao u skladu sa planskom dokumentacijom.
 
U međuvremenu, po nalogu Grada, JKP "Gradsko zelenilo" će orezati grane na ovom prilazu.
Nadležni mole sugrađane za strpljenje i napominju da je u planu više intervencija na ovom putu koje će se obavljati u narednom periodu.
 
Kako kažu u Gradu za 021.rs, u planu je ukidanje pune raskrsnice na Rumenačkom putu u blizini glavnog ulaza u Gradsko groblje na stacionažni i formiranje dve kontinualne kolovozne trake povezivanjem razdelnih ostrva, kao i formiranje raskrsnice sa punim sistemom veza ukidanjem razdelnog ostrva na raskrsnici sa Ulicom Donje Sajlovo i proširenje ulivnog grla raskrsnice trakom za desna skretanja na Rumenački put.
 
Planira se i rekonstrukcija raskrsnice severoistočnog ulaza kompleksa Gradskog groblja, na taj način što će se proširiti i oblikovati ulivno grlo sa formiranjem razdelnog ostrva i trakom za desna skretanja iz groblja na Rumenački put.
Servisna saobraćajnica širine 3,5 metara trebalo bi, nakon ovih intervencija, da služi samo za potrebe kompleksa Gradskog groblja.
  • Dragan

    28.05.2024 17:48
    Razumem da nedeljom mogu da kolima udju stari i bolesni koji ne mogu da hodaju, naravno i oni koji ih voze. Medjutim, nagledao sam se puno zdravih koje jednostavno mrzi da hodaju ili "nemaju dovoljno vremena".
  • /

    28.05.2024 13:38
    /
    @NS
    moguce.
    nisam video nista od jeftinih kola da se vozika po groblju.
    postojala su kola za transport
  • NS

    28.05.2024 11:41
    ?
    /Ne razumem kojem ološu?I ja nedeljom kolima ulazim na groblje,jer ne mogu toliko da hodam.Zar sam i ja ološ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".