FOTO, VIDEO: Tri opozicione liste najavile pobedu i postizbornu koaliciju u Novom Sadu

Najveće tri opozicione liste u Novom Sadu očekuju da 2. juna osvoje dovoljno glasova da mogu da pobede aktuelnu vlast i potom zajedno formiraju postizbornu koaliciju.
FOTO, VIDEO: Tri opozicione liste najavile pobedu i postizbornu koaliciju u Novom Sadu
Foto: 021.rs
Koalicija "Udruženi za slobodan Novi Sad", koju čini 12 opozicionih stranaka, pokreta i grupa građana, izborna lista "Dr Savo Manojlović - I ja sam Novi Sad – Kreni promeni" i izborna lista "Heroji - Miša Bačulov" su posebno istakli da niko od njih neće sarađivati sa SNS-om ni na koji način i da će zajedno sprečiti pokušaje prekrajanja izborne volje građana, ako ih bude bilo.
Jedan od nosilaca liste Udruženih, Borislav Novaković, ocenio je da će ove tri opozicione liste činiti buduću većinu u Skupštini grada i Novi Sad učiniti prvim slobodnim gradom u Srbiji.
 
"Potrebno je samo da ponovimo izborni rezultat iz decembra, kada je SNS sa svim strankama koje čine njihovu sadašnju koaliciju dobila 45%, a opozicija 55% glasova. Pobedili smo ih tada, sada ćemo ih pobediti još ubedljivije. Novi Sad je spreman za promene i to se mora desiti. Vreme je da Novim Sadom upravljaju njegovi građani, a ne centri moći van našeg grada", naveo je Novaković.
 
Predstavnici opozicije su dodali da je jedan od osnovnih preduslova za pobedu dogovor o zajedničkoj kontroli izbora. Usaglasili su da svi zajedno rade i da su spremili preko 1000 kontrolora koji će budno motriti šta se događa na biračkim mestima, te da su postigli saglasnost da koordinisano deluju na izborni dan.
 
"U Novom Sadu nema bojkota i celokupna opozicija izlazi na izbore. Izlazimo na izbore na različitim listama, ali smo jedinstveni u nameri da sačuvamo svaki glas građana Novog Sada. Dogovorom da zajedno kontrolišemo izbore opozicija je pokazala odgovornost prema građanima i visok stepen zrelosti prema situaciji u kojoj se nalazimo. Uvereni smo da ćemo, ukoliko izađemo masovno na izbore, posle 2. juna biti u situaciji da dođe do smene naprednjačke vlasti i željenih promena", rekao je prvi na listi "Dr Savo Manojlović - I ja sam Novi Sad – Kreni promeni" Danilo Babić.
 
Saopšteno je i da je, kako bi sprečili prevare na izborima, u ime svih opozicionih lista Miša Bačulov podneo krivične prijave novosadskom tužilaštvu zbog sumnje na organizovanu kupovinu glasova.
 
"Jutros smo podneli krivične prijave protiv osumnjičenih za organizovanje kupovine glasova u Novom Sadu, a podnećemo ih još, jer smo uspeli potpuno da razotkrijemo njihove namere i mrežu od 50 ljudi koje je SNS angažovao za kupovinu glasova. Znamo sve detalje, ko su ti ljudi, njihove lokacije gde će okupljati glasače, kao i koliko im novca nude. Imamo način da to sprečimo i nećemo im dozvoliti da sprovedu ono što su zamislili", kaže nosilac liste "Heroji - Miša Bačulov".
 
 
Bačulov je ocenio i da informacije koje su se pojavile u javnosti, a koje tvrde da je skupljao kapilarne glasove za SNS, predstavljaju laž. Kako je naveo, svako može da uzme papir i da na njemu napiše imena i brojeve telefona i da tvrdi da je to neko radio. Ne želi da uopšte ulazi u raspravu oko tih "prljavih podmetanja".
 
On je dodao da se SNS u Novom Sadu stidi svojih biografija, pa se kriju iza imena predsednika države, dok sve tri opozicione liste, za razliku od njih, izlaze na izbore pod svojim imenom, sa svojim biografijama i uspesima koje imaju i bez politike.
Prvi na listi "Udruženi za slobodan Novi Sad" Miloš Tubić ocenio je da SNS doživljava proces raspadanja u Novom Sadu i da se nalaze u potpunom rasulu.
 
"Neće im pomoći nikakvi marifetluci na dan izbora, jer mi to nećemo dozvoliti. Jasna većinska volja građana je na strani opozicije, ali posle naše pobede nećemo sprovoditi revanšizam kao što su drugi činili. Očekujem da će nam čestitati na pobedi i mirno napustiti funkcije i fotelje, jer smo mi komšije i treba da živimo u ovom gradu i posle izbora", naveo je Miloš Tubić.
 
Predstavnici Koalicije "Udruženi za slobodan Novi Sad", izborne liste "Dr Savo Manojlović - I ja sam Novi Sad – Kreni promeni" i liste "Heroji - Miša Bačulov" pozvali su i glasače Branimira Nestorovića da svoje glasove povere njima. 

Komentari 24

  • Kacan

    29.05.2024 23:37
    Misa
    Miso mada te ne poznajemo ali dosta Kacana ce glasati za tebe. Želimo ti puno uspeha i nadamo se da ces imati 10 000 i vise glasova i da ces biti vaga da ces odlucivati. I da sto si govorio pre izbora da ces se držati toga
  • Из Бгд “Политике”

    29.05.2024 21:49
    Изгледа да Вучићу највише смета покрет Крени-промени.
    Цитирам три наслова у београдској ПОЛИТИЦИ :

    1. Вучић : Највише новца до сада убачено споља да се сруши Србија
    2. Манојловић понудио ништа
    3. Нису само Рокфелер и Сорош, списак иностраних финансијера покрета Крени-промени

    Најстарији лист на Балкану је увек уз власт.
    Додирује дно као у време Слободана Милошевића.
  • Ako ste

    29.05.2024 20:30
    Uzeli
    Paket, neka ste
    To vas ni na šta ne obavezuje
    Glasajte za promene, da polako dovedemo bolesno društvo do ozdravljenja

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".