FOTO, VIDEO: Kako izgleda podzemna garaža kod Banovine?

Podzemna garaža kod Banovine je pri kraju, a kako je danas najavljeno trebalo bi da bude otvorena u drugoj polovini jula.
FOTO, VIDEO: Kako izgleda podzemna garaža kod Banovine?
Foto: 021.rs

U pitanju je garaža koja se prostire na više od 6.000 kvadrata, a ima 167 parking mesta za putnička vozila.

Od toga je 79 mesta na -1 etaži, a 88 na -2 etaži. 

Na -1 spratu garaže nalazi se i osam mesta za parkiranje električnih vozila sa uređajem za punjenje.

Pristup i kolska saobraćajna veza sa mrežom iz okruženja ostvarivaće se preko Ulice Banovinski prolaz, gde se nalazi izlaz, te ulice Vladike Platona, gde je ulaz u garažu.
Ozelenjavanje platoa iznad garaže očekuje se na jesen. 
 
 
Parterno uređenje prostora od oko 10.500 kvadratnih metara na uglu Žarka Zrenjanina, Vladike Platona i Jovana Đorđevića podrazumeva hortikulturno uređenje, postavljanje novog urbanog mobilijara, česmi, klupa, korpi za otpatke, javnog i dekorativnog osvetljenja, parkirališta za bicikle, mermerne česme, zaštitnih stubića, taktilnih staza i zalivnog sistema.
 
Takođe, urediće se kolski ulaz za pešake, sa čeličnim limom i staklenim panelima.
 
  • B

    05.09.2024 20:28
    V
    Aj bar imamo ,nesto što liči na sklonište u slucaju bombardovanja..ako iole pod zemljom.
  • Stari Grad

    05.09.2024 20:02
    @Ime

    U svetu je trend sklanjanja automobila iz centra zato sto svet vec ima podzemne i nadzemne garaze u svakom bloku i nemaju vise gde da grade. Glavni problem centra Njujorka nije parking vec svakodnevne, visecasovne kolone saobracaja. Zato automobile sklanjaju iz centra. Mi u Novom Sadu bi morali da idemo korak po korak pre nego sto dodjemo do 'svetskih problema'. Novom Sadu definitivno trebaju podzemne garaze.
  • Arkadije

    05.09.2024 19:17
    Rešeno parkiranje
    Sada će u okviru centra bito slobodnih mesta za parkiranje. Rešen problem.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".