Maja Gojković: Što pre privesti huligane koji su pocepali zastavu Vojvodine

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković osudila je "sinoćno divljaštvo pojedinaca" u Novom Sadu, koji su pocepali tradicionalnu zastavu Vojvodine sa jarbola ispred Instituta "Biosens".
Maja Gojković: Što pre privesti huligane koji su pocepali zastavu Vojvodine
Foto: 021.rs
"Takvo latentno nepoštovanje državnih obeležja, koje se nigde u civilozavnom svetu ne može sresti, zaslužuje oštru kaznu, koja je i predviđena zakonima Republike Srbije", navela je Gojković, a prenela Pokrajinska vlada.
Dodala je da se nada da će nadležni organi što pre identifikovati i privesti pravdi huligane.
Kako dodaje, "na snimku koji je objavljen u medijima, jasno se vidi da počiniocima ovakvog krivičnog dela nije smetala nijedna druga istaknuta zastava, već samo tradicionalna zastave Vojvodine".
 
"Simptomatično je to što se ovakav incident dešava u jeku pritisaka koje na međunarodnom nivou trpi naša zemlja, ali i samo četiri dana uoči održavanja lokalnih izbora u velikom broja gradova i opština na teritoriji Srbije", navela je Gojković.
 
Za sada se niko nije od nadležnih oglašavao o ovom slučaju.
  • Mihajlo NS

    02.06.2024 13:50
    Na fotografiji nije ta zastava
    Традиционална застава Војводине је српска тробојка и српска тробојка са грбом из српксе традиције.
    Обе су усвојене као такве 2016 године.
    На фотографији је званична застава Војводине, коју је нацртао лично Ненад Чанак у кафани, по његовом казивању.
    Читаоци се доводе у заблуду са погрешно постављеном фотографијом.
    Ти који су скинули традиционалну заставу и поцепали је, очигледно су вођени мотивом негирања српског идентитета у Војводини.
    Погрешном фотографијом, сакрива се права природа и мотив починилаца, и изазива се реакција аутономашко-комунистичког дела јавности који једва чека да пригрли инцидент којим се тобоже угрожава идентитет Војводине онако како га они виде,а то је без српске традиције.
    Подмукло.
  • Til Ojlenšpigel

    01.06.2024 02:09
    To maja pokušava sve uprskati i zabrljati po običaju. Njoj ovo zapravo ne znači ama baš ništa.
  • Vlada

    31.05.2024 18:30
    @Jovan

    Biće da ima i 20 godina. Sasvim dovoljno za tradiciju: ovo vaše sektaško svetosavlje ima jedva nešto više od tri decenije, a zastava s papagajem ni deceniju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti