Sasvim druga priča predala 3.000 potpisa za zabranu rada kladionica u gradskom jezgru

Grupa građana "Sasvim druga priča" predala je danas 3.000 potpisa peticije za zabranu rada kladionica i kockarnica u gradskom jezgru Novog Sada.
Sasvim druga priča predala 3.000 potpisa za zabranu rada kladionica u gradskom jezgru
Foto: 021.rs

Prikupljanje potpisa za peticiju bilo je u fokusu njihovih predizbornih aktivnosti, a sem te inicijative, zalažu se, između ostalog, i za uvođenje moratorijuma na izdavanje građevinskih dozvola za stambene zgrade, kao i za zabranu imenovanja funkcionera sa završenim privatnim fakultetom.

Podsetimo, aktivisti ove grupe građana su u proteklih mesec dana na više lokacija u Novom Sadu prikupljali potpise, a danas su ih zvanično predali u Gradsku kuću.

"Želimo da se zahvalimo svim sugrađanima koji su dali svoj potpis i podržali inicijativu. Posebno ističemo značaj podrške koju smo dobili od građana svih starosnih dobi. Ta podrška nam daje motiv da nastavimo dalje u našoj borbi. Ovom peticijom želimo da izvršimo pritisak na gradske vlasti da preduzmu konkretne korake po tom pitanju", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je to mehanizam legitimne borbe koji predstavlja osnovno načelo njihove grupe - grad građanima.

Lista "Sasvim druga priča - Grad građanima" biće broj 5 na glasačkom listiću na izborima 2. juna.

  • Miki

    31.05.2024 06:13
    Jako
    Pocistiti sve !
  • B

    30.05.2024 13:01
    B
    Dok je SNS na Vlasti od ovoga nema nista! Kladionice Kockarnice i sl.je sve u njihovom vlasnistvu negde direktno negde indirektno i ogromne novce od toga zaradjuju! Proći ce isto kao sa AV privatnim Izvrsiteljima peticija se negde zagubila? Ako i kada se smeni ova SNS mafija onda se svo ovo djubre počisti za 48h do tada…
  • Marko

    30.05.2024 12:30
    Slobodan NS
    Idemo!!! Cilj nam je da predjemo cenzus, da se svi gradjani pitaju ( Švajcarski model) a ne SNS, Bračulov, Manojlovic i ostala ekipa.!!!! Podrska za broj 5.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti