FOTO: Sa Mosta slobode preventivno uklonjena još jedna oštećena betonska ploča

Još jedna oštećena betonska ploča uklonjena je sinoć sa Mosta slobode.
Na oštećenoj ploči nalazio se stub javne rasvete, a nadležni su je uklanjali sinoć, oko 23 časa.
 
Ovo uklanjanje je uradila firma "Šuša" po nalogu Gradske uprave, a tokom uklanjanja je bio zatvoren deo Bulevara despota Stefana i obustavljen saobraćaj na Mostu slobode.
Ploča koja je uklonjena bila je vidno oštećena, što je i reporter 021.rs zabeležio kada je u utorak obišao Most. Oštećeni deo mosta se nalazio samo nekoliko metara iznad Bulevara despota Stefana.
 
Iz lokalne vlasti do sada nije bilo zvaničnih najava kad će tačno biti uklonjena ova ploča, a radovi su usledili dva dana nakon pucanja ploče zbog čega je došlo do naginjanja bandere. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
Ovim radovima je prethodilo saopštenje iz Gradske kuće u kojem je rečeno da je gradonačelnik Milan Đurić naložio Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije da hitno utvrdi činjenice o stanju Mosta slobode. Navedeno je i da je traženo da se angažuju stručnjaci koji će izraditi elaborat o daljim koracima, kao i da se proveri stanje Varadinskog mosta i dostavi elaborat na istu temu.
 
Pre ovog saopštenja, a nakon pucanja betonske ploče koja je držala banderu na Mostu slobode, niko iz grada se nije oglašavao i do sada nije stigao odgovor na niz pitanja koje je 021.rs poslao Gradskoj kući.
Portal 021.rs je uspeo da pita gradonačelnika Milana Đurića o stanju Mosta slobode, na šta je on izjavio da je most bezbedan.
 
Na pitanje 021.rs da li će se utvrđivati odgovornost za ovaj incident, s obzirom na to da je u održavanje i rekonstrukciju u protekle četiri godine uloženo više od 170 miliona dinara, Đurić je rekao da se čeka da stručne službe ispitaju šta se uopšte desilo.
  • pajo patak

    30.05.2024 15:40
    Bata Stojković
    Ko to tamo peva: Da se ja pitam, ja bi proterao autobus ovuda.
  • Ahm

    30.05.2024 12:05
    A svi zaboravili one kolone kamiona koje su nalon otvaranja mosta bile pustane preko mosta a kombije i male dostavne kamione kaznjavali
    Onda kad smo to prijavljivali niko nije reagovao
    Evo sad je most reagovao
    Sve vodi ka onom mostu kojim ce da zarade do sunca i nazad i potope grad, a mi generacijski da vracamo povoljan kredit kinezima
  • Musaši

    30.05.2024 11:08
    Ja sigurno neću ići preko tog mosta, dok se ne sanira sleganje, a verujem da će tako postupiti i većina novosađana.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Otvoreno 53. Brankovo kolo

U Karlovačkoj gimnaziji, otvoreno je 53. Brankovo kolo, a ta manifestacija je ove godine posvećena proslavi 200 godina od rođenja Branka Radičevića.

Poboljšan kreditni rejting Novog Sada

Agencija za procenu kreditnog rizika na svetskom finansijskom tržištu, "Moody's Investors Service", odlučila je da Gradu Novom Sadu poboljša kreditni rejting na Ba2 "pozitivni izgledi".